IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Cursusaanbod IJscentrum

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren.

Kennisinstelling

Het IJscentrum is sinds haar oprichting in 1999 binnen de ijsbranche uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Jaarlijks worden er binnen het IJscentrum meer dan honderd cursisten opgeleid. Bovendien verzorgt het IJscentrum als onafhankelijk instituut de examens voor de ambachtelijke ijsbranche. Het IJscentrum maakt momenteel onderdeel uit van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 

Continuïteit

De Vakschool heeft besloten de activiteiten van het IJscentrum elders onder te brengen en onderzoekt momenteel de mogelijkheden en voorwaarden voor een overdracht van activiteiten. Daarvoor is de school in gesprek met Bakery Institute uit Zaandam en Beko Coöperatie. Voorop staat dat alle betrokken partijen zeer hechten aan de continuïteit van een onafhankelijke opleiding voor ijsbereiders.

Dossiers
Lees ook
De kracht van innoveren en experimenteren

De kracht van innoveren en experimenteren

Het klinkt als iets vanzelfsprekends, experimenteren en innoveren, maar is dat wel zo? Ik denk dat iedereen hier wel mee bezig is, maar veelal onderbewust. En dat er in de bewuste, dagelijkse realiteit niet vaak tijd voor wordt gemaakt. Jammer, want als je ook in de toekomst dé ijssalon wil zijn waar de mensen uit het dorp, stad of omgeving hun ijsje...

Voorbereidingen Gelatissimo 2022 in volle gang

Voorbereidingen Gelatissimo 2022 in volle gang

In Stuttgart vindt van 5 tot en met 9 februari 2022 de achtste editie van vakbeurs Gelatissimo plaats. Een vakbeurs met de laatste trends en innovaties voor de ijsbranche. De voorbereidingen voor deze beurs zijn in volle gang.

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

Nu online: nieuwe editie digitaal Vakblad IJs

De ijsbranche zit in de lift. Bij Vakblad IJs zien we al deze ontwikkelingen en daar dragen we graag aan bij. Daarom verschijnen er dit jaar tussen de papieren edities van het vakblad door extra online edities. Om u als ijsbereider van nog meer informatie en inspiratie te voorzien. De tweede digitale Vakblad IJs staat nu klaar.