IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Cursusaanbod IJscentrum

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren.

Kennisinstelling

Het IJscentrum is sinds haar oprichting in 1999 binnen de ijsbranche uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Jaarlijks worden er binnen het IJscentrum meer dan honderd cursisten opgeleid. Bovendien verzorgt het IJscentrum als onafhankelijk instituut de examens voor de ambachtelijke ijsbranche. Het IJscentrum maakt momenteel onderdeel uit van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 

Continuïteit

De Vakschool heeft besloten de activiteiten van het IJscentrum elders onder te brengen en onderzoekt momenteel de mogelijkheden en voorwaarden voor een overdracht van activiteiten. Daarvoor is de school in gesprek met Bakery Institute uit Zaandam en Beko Coöperatie. Voorop staat dat alle betrokken partijen zeer hechten aan de continuïteit van een onafhankelijke opleiding voor ijsbereiders.

Dossiers
Lees ook
IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...