IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Cursusaanbod IJscentrum

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren.

Kennisinstelling

Het IJscentrum is sinds haar oprichting in 1999 binnen de ijsbranche uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Jaarlijks worden er binnen het IJscentrum meer dan honderd cursisten opgeleid. Bovendien verzorgt het IJscentrum als onafhankelijk instituut de examens voor de ambachtelijke ijsbranche. Het IJscentrum maakt momenteel onderdeel uit van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 

Continuïteit

De Vakschool heeft besloten de activiteiten van het IJscentrum elders onder te brengen en onderzoekt momenteel de mogelijkheden en voorwaarden voor een overdracht van activiteiten. Daarvoor is de school in gesprek met Bakery Institute uit Zaandam en Beko Coöperatie. Voorop staat dat alle betrokken partijen zeer hechten aan de continuïteit van een onafhankelijke opleiding voor ijsbereiders.

Dossiers
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Pure inspiratie vinden

Pure inspiratie vinden

Het is misschien wel een van de meest gestelde vragen die ik tijdens een interview over het vak krijg: wat zijn de trends die voor dit jaar of komend jaren gelden? Braaf geef ik altijd een antwoord, al weet ik vaak ook niet wat het precies allemaal gaat worden. Met een beetje mazzel heb ik het achteraf nog bij het rechte eind gehad.