IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Cursusaanbod IJscentrum

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren.

Kennisinstelling

Het IJscentrum is sinds haar oprichting in 1999 binnen de ijsbranche uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Jaarlijks worden er binnen het IJscentrum meer dan honderd cursisten opgeleid. Bovendien verzorgt het IJscentrum als onafhankelijk instituut de examens voor de ambachtelijke ijsbranche. Het IJscentrum maakt momenteel onderdeel uit van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 

Continuïteit

De Vakschool heeft besloten de activiteiten van het IJscentrum elders onder te brengen en onderzoekt momenteel de mogelijkheden en voorwaarden voor een overdracht van activiteiten. Daarvoor is de school in gesprek met Bakery Institute uit Zaandam en Beko Coöperatie. Voorop staat dat alle betrokken partijen zeer hechten aan de continuïteit van een onafhankelijke opleiding voor ijsbereiders.

Dossiers
Lees ook
IJscentrum start met speciale horecatraining

IJscentrum start met speciale horecatraining

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden. Om zo hun gasten te kunnen verrassen met een heerlijk, huisgemaakt ijsdessert.

Eerste lichting cursisten doet examen op IJscentrum

Eerste lichting cursisten doet examen op IJscentrum

De eerste groep cursisten die in oktober de cursus IJsbereider startte, deed afgelopen maandag examen in het IJscentrum. Komende week volgen er nog twee examendagen. Daarmee levert het IJscentrum haar eerste groep ijsbereiders af vanuit de nieuwe locatie, de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Hygiënecode 2020:  Musthave voor de ijsbereider

Hygiënecode 2020: Musthave voor de ijsbereider

Nog één laatste goedkeuring en dan is het officieel: de Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding is gereed. De huidige HACCP-handleiding stamt uit 2011. Inspectiebedrijf en ontwikkelaar van de hygiënecode Houwers Groep gaf tijdens kennisevent Ice This Day een sneak preview.