'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

het lekkerste wereldrecord

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is gisteravond onthuld en geïnteresseerden kunnen het de komende twee dagen bezoeken.

Voor het goede doel

Met het reusachtige chocoladekunstwerk vraagt chocolatier Frits van Noppen aandacht voor Mercy Ships. Dit is een internationale hulporganisatie die medische zorg gratis toegankelijk maakt voor mensen in Afrika. Wereldwijd hebben ruim 5 miljard mensen geen toegang tot veilige, betaalbare chirurgische zorg. Jaarlijks sterven zo’n 17 miljoen mensen omdat ze geen operatie kunnen krijgen. Mercy Ships gaat de strijd aan met deze nood. Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip de Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar operaties uit te voeren en lokale medische professionals te trainen.

Dossiers
Lees ook
Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Callebaut steunt lokale chocolatiers met online platform ‘Not Without My Chocolate’

Het virus Covid-19 heeft een grote impact op kleine lokale ondernemers. Zo ook op de Nederlandse chocolatiers. Normaal gesproken is Pasen voor hen een van de piekmomenten, maar nu blijven veel klanten weg. Daarom brengt het Belgische chocolademerk Callebaut het online platform ‘Not Without My Chocolate’ naar Nederland

Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

Het is alweer de laatste dag van Bakkersvak! Bezoekers kunnen weer veel inspiratie op doen op deze beurs. De vele exposanten, demonstraties, wedstrijden en de presentaties in het praktijklokaal, er is voldoende te beleven. Wij maakten een rondje over de beurs en zagen onder andere ijsbolletjes, chocola, voetballen en machines.

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Chocolade-inspiratie bij Selmi in Italië

Hoor je Italië, dan denk je aan pizza, pasta, risotto en natuurlijk ijs. Maar na een fabrieksbezoek en training bij Selmi denken deze bakkers zeker ook aan chocolade. Wiet Koenen, mede-eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology, organiseerde de reis naar Italië. “Tijdens de terugvlucht komen altijd notitieboekjes tevoorschijn om ideeën uit te werken.”