'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

het lekkerste wereldrecord

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is gisteravond onthuld en geïnteresseerden kunnen het de komende twee dagen bezoeken.

Voor het goede doel

Met het reusachtige chocoladekunstwerk vraagt chocolatier Frits van Noppen aandacht voor Mercy Ships. Dit is een internationale hulporganisatie die medische zorg gratis toegankelijk maakt voor mensen in Afrika. Wereldwijd hebben ruim 5 miljard mensen geen toegang tot veilige, betaalbare chirurgische zorg. Jaarlijks sterven zo’n 17 miljoen mensen omdat ze geen operatie kunnen krijgen. Mercy Ships gaat de strijd aan met deze nood. Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip de Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar operaties uit te voeren en lokale medische professionals te trainen.

Dossiers
Lees ook
Fairtrade - Max Havelaar opent chocolade pop-up

Fairtrade - Max Havelaar opent chocolade pop-up

Om aandacht te vragen voor de misstanden in de cacaosector opende Fairtrade - Max Havelaar 19 november opent een eetbare chocolade pop-up op Utrecht Centraal Station van Nederland. Bezoekers kunnen een stuk van de chocolademuur afbreken en op eten.

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

Duurzame Chocolatemakers geven rondleiding aan VAIJ

Duurzame Chocolatemakers geven rondleiding aan VAIJ

Dinsdag 12 november kregen de aanwezige leden van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum na de Algemene Ledenvergadering een lezing van chocolatier en ijsbereider Kees Raat en een rondleiding in de nieuwe fabriek van The Chocolatemakers in Amsterdam.