Nieuws
De gouden ijscreatie

Tijdens het IJsVak-Event op 6 februari vonden ook de IJsVakwedstrijden plaats. Op de dag zelf was de strijd om de Gouden IJscreatie. Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert won deze prijs. De Gouden IJsspatel ging naar Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje uit Meijel. Daarnaast werden de nominaties voor de ‘Beste IJssalon van 2018’ bekend gemaakt.

IJsVak-Wedstrijden

Gedurende de dag maakten en presenteerden de zeventien deelnemers van de wedstrijd om De Gouden IJscreatie hun creaties aan de vakjury. Het wedstrijdijs van De Gouden IJsspatel (bosbessen sorbetijs) moest onderdeel zijn van de creatie. De vakjury bestond uit een gemêleerd gezelschap van vakspecialisten, Meester IJsbereiders, consumenten en foodfanaten. Ook was er dit jaar weer een kinderjury aanwezig de bestond uit drie kinderen tussen de leeftijd van 8 en 10.

Winnaars

Om 16.15 uur vond de prijsuitreiking plaats. Naast de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie waren er ook Beste Nieuwkomer, de prijs van de Kinderjury en de Design Innovation Award

Gouden IJsspatel
1. Mariëlle Meulendijks, ’t IJshofje, Meijel
2. Jeroen Pohlman, Wijs Ambachtelijk IJs, Gendt
3. Jan Nagelkerke, Maddey’s, Roosendaal

Gouden IJscreatie
1. Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert
2. Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum
3. Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Eerste prijs Kinderjury
Kay Lommen, IJssalon Clevers, Grubbenvorst

Beste nieuwkomer
Steff Janssen, IJssalon Florence, Nederweert

Design Innovation Award
Caroline Kooij, IJssalon De Hoop, Blaricum

Genomineerden ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’

De deelnemers van die zowel om de titel van de Gouden IJsspatel én Gouden IJscreatie streden, konden ook kans maken op de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. De behaalde scores in de twee wedstrijden werden opgeteld en bepaalden de vijf nominaties voor de titel ‘IJssalon van het jaar 2018’.  Dit zijn:

  • IJscafé Holland, Uden
  • Fressini IJs, Zeist
  • Maddey’s, Roosendaal
  • IJssalon Clevers, Grubbenvorst
  • IJssalon Florence, Nederweert

Nu de vijf nominaties voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend zijn, kan de strijd beginnen. De komende maand krijgen zij bezoek van een mystery guest, en van een gecertificeerd inspectiebureau dat hun bedrijf gaat beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart wordt de ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *