David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

ijslepel_sigep 2020

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

De eetbare ijslepeltjes zijn gemaakt van koek en zijn afkomstig van de Spaanse ijshoorntjesfabrikant Tanis. Hoppenbrouwers vertelt aan het AD dat de lepeltjes vrij snel breken dus hij gaat de fabrikant vragen om ze wat breder te maken. Ook de smaak kan nog wat beter. “Voor de stevigheid zitten er geen suikers in. Ik vraag of ze er wellicht een lichte stroopwafelsmaak aan kunnen toevoegen. Gouda is de stad van stroopwafels, dus dat zou natuurlijk geweldig zijn.”

Single Use Plastics

De Europese Commissie introduceerde 3 juli 2021 de Single Use Plastics-richtlijn. Deze maatregel moet de impact op het milieu van de tien meest gevonden plastic wegwerpproducten verminderen. Dit betekent onder andere een verbod op plastic rietjes, plastic bestek en plastic roerstaafjes. Vakblad IJs ging daarom op Sigep op zoek naar alternatieven voor plastic lepeltjes.

Alternatieven voor plastic lepeltjes

 

David's Gelato

Hoppenbrouwers volgde de opleiding tot ijsmeester in Bologna. In 2013 startte hij met leveringen aan de horeca en opende in 2015 de salon in Gouda. Het ijs wordt dagelijks vers bereid in de ijskeuken in Reeuwijk. David's Gelato werkt uitsluitend met verse en eerlijke producten. Er worden zelf-ontwikkelde recepturen gebruikt in de meest uiteenlopende combinaties.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Op zoek naar alternatieve lepeltjes

Op zoek naar alternatieve lepeltjes

Op Sigep gingen we op zoek naar alternatieve lepeltjes. Het blijkt een lastige queeste, want in Italië is nog volop plastic verkrijgbaar.

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Heijen wil wegwerpplastic in 2024 verder verminderen

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu) wil het gebruik van single use plastics - producten die na eenmalig gebruik worden weggegooid - verder verminderen. Daarom zijn vanaf 2024 plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen niet toegestaan bij consumptie ter plaatse.

David’s Gelato en IJssalon De Zoete Inval genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

David’s Gelato en IJssalon De Zoete Inval genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

IJssalons David’s Gelato uit Gouda en De Zoete Inval uit Bodegraven zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie Detailhandel en Horeca. Op 25 januari worden de winnaars bekend gemaakt.