David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

21 juli 2022 Redactie Vakblad IJs

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

De eetbare ijslepeltjes zijn gemaakt van koek en zijn afkomstig van de Spaanse ijshoorntjesfabrikant Tanis. Hoppenbrouwers vertelt aan het AD dat de lepeltjes vrij snel breken dus hij gaat de fabrikant vragen om ze wat breder te maken. Ook de smaak kan nog wat beter. “Voor de stevigheid zitten er geen suikers in. Ik vraag of ze er wellicht een lichte stroopwafelsmaak aan kunnen toevoegen. Gouda is de stad van stroopwafels, dus dat zou natuurlijk geweldig zijn.”

Single Use Plastics

De Europese Commissie introduceerde 3 juli 2021 de Single Use Plastics-richtlijn. Deze maatregel moet de impact op het milieu van de tien meest gevonden plastic wegwerpproducten verminderen. Dit betekent onder andere een verbod op plastic rietjes, plastic bestek en plastic roerstaafjes. Vakblad IJs ging daarom op Sigep op zoek naar alternatieven voor plastic lepeltjes.

Alternatieven voor plastic lepeltjes

 

David's Gelato

Hoppenbrouwers volgde de opleiding tot ijsmeester in Bologna. In 2013 startte hij met leveringen aan de horeca en opende in 2015 de salon in Gouda. Het ijs wordt dagelijks vers bereid in de ijskeuken in Reeuwijk. David's Gelato werkt uitsluitend met verse en eerlijke producten. Er worden zelf-ontwikkelde recepturen gebruikt in de meest uiteenlopende combinaties.

Altijd op de hoogte blijven?