Cursussen IJscentrum september 2021

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het  IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursussen IJsbereider en Vegan IJs op de planning.

Cursus IJsbereider

De eerste weekcursus IJsbereider is volgeboekt, maar voor de cursus die 6 september start is vanwege een annulering een plaats vrijgekomen. Deelnemers van deze cursus leren hoe ze ambachtelijk ijs kunnen maken. Aan bod komen onder andere verschillende typen machines, basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving en presentatie.

Vegan ijs

Daarnaast start op 8 september de cursus Vegan IJs. Deze cursus springt in op de trend plantaardig eten. Deze dagcursus behandelt zowel theorie als praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Voor oktober staan onder andere de cursus gespecialiseerd IJsbereider, IJsbereiden - smaak vanuit de basis, en de specials Cacao en chocolade-ijs en Bindmiddelen en emulgatoren op het programma.

Ga voor meer informatie over alle cursussen naar de website van het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.