Cursussen IJscentrum september 2021

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het  IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursussen IJsbereider en Vegan IJs op de planning.

Cursus IJsbereider

De eerste weekcursus IJsbereider is volgeboekt, maar voor de cursus die 6 september start is vanwege een annulering een plaats vrijgekomen. Deelnemers van deze cursus leren hoe ze ambachtelijk ijs kunnen maken. Aan bod komen onder andere verschillende typen machines, basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving en presentatie.

Vegan ijs

Daarnaast start op 8 september de cursus Vegan IJs. Deze cursus springt in op de trend plantaardig eten. Deze dagcursus behandelt zowel theorie als praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Voor oktober staan onder andere de cursus gespecialiseerd IJsbereider, IJsbereiden - smaak vanuit de basis, en de specials Cacao en chocolade-ijs en Bindmiddelen en emulgatoren op het programma.

Ga voor meer informatie over alle cursussen naar de website van het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
IJscentrum brengt in november de cursus Receptuur berekenen

IJscentrum brengt in november de cursus Receptuur berekenen

Het IJscentrum zet de online cursus Receptuur berekenen weer op de planning. Op het randje van het jaar nog even goed bijgespijkerd worden in de materie van recepturen maken. Dat kan op 24 november in een 2,5 uur durende online cursus.

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

NL IJs krijgt steeds meer vorm

NL IJs krijgt steeds meer vorm

Onlangs bracht ik met trots weer een wijziging aan op mijn LinkedIn-profiel. Vanaf 1 augustus mag ik mij namelijk voorzitter noemen van het sectorhuis NL IJs. Al lange tijd wordt hierover gesproken en in het begin van 2020 is er een intentieverklaring over getekend. Wat is begonnen als een ‘bouwpakket’ met een hoop losse onderdelen groeit iedere dag...