Cursus vegan ijs bij IJscentrum
Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Maar waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.
Plantaardig (vegan) eten is een alsmaar groeiende trend. Onderzoek wijst uit dat ‘vegan’ een van de blijvende foodtrends is na de coronacrisis. De argumenten om een plant based diet te volgen lopen uiteen. Men eet veganistisch uit ethische overwegingen, of vanwege bijvoorbeeld lactose-intolerantie. Het gezondheidsaspect speelt ook een grote rol. En last but not least: vegan is ontzettend hip. Het aanbod zuivel- en vleesvervangers breidt alsmaar uit in de retail. Ook in de ijssalon zie je het vegan aanbod inmiddels verder gaan dan een sorbetijsje.
‘Melk’-ijs en notensorbets
Tijdens de dagcursus Vegan IJs gaan we aan de slag met theorie en praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.
Aanmelden
De dagcursus Vegan IJs vindt plaats op woensdag 9 en woensdag 16 september. Per cursus kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen. Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck
De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs
Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.
Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen
Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.