Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord

Coupe du Monde de la Pâtisserie_foto Sirha

Foto: Sirha

De Coupe du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup) in 2021 krijgt een geëngageerde en verantwoorde invulling. Zo mogen de patissiers geen additieven en kleurstoffen gebruiken en in de keuze van producten die ze verplicht moeten gebruiken. De Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats op 24 en 25 september tijdens de voedselbeurs Sirha in Lyon.

De wedstrijdorganisatie is zich bewust van de sociale en milieukwesties die spelen in de foodservice industrie en willen dat de deelnemers ecologisch en verantwoord gebak maken tijdens de wedstrijd. Daarom worden tijdens de wedstrijd alleen transparante en traceerbare producten gebruikt.  Deze worden geleverd door partners Valrhona (chocola), Capfruit (fruitpuree) and Norohy (vanille). 

“We leven in een tijd van ecologische en klimaatverandering”, zegt vicevoorzitter Claire Heitzler. “Er is een behoefte informatie en transparantie van grondstoffen, zoals de herkomst en de impact op de gezondheid. Daarvoor moeten seizoensproducten, biodiversiteit en respect voor het land een plaats krijgen in het hart van de patisserie. We moeten ons realiseren dat de natuur ons belangrijkste werkinstrument is en dat we door de beslissingen die we vandaag nemen morgen beter kunnen werken.”

Aan de wedstrijd doen teams van over de hele wereld mee. In 2021 zijn dit teams uit Frankrijk, Italië, Japan, Zwitserland, Zweden, Rusland, Chili, Argentinië, Mexico, Algerije, Egypte, Marokko, Maleisië, Singapore, China, Kuweit, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Zuid Korea en Taiwan. Elk team bestaan uit een chocoladekunstenaar, een dessertspecialist en een ijsexpert. 

 

Lees ook
Ruben Koelman wint Beste aardbeienslof van Nederland 2021

Ruben Koelman wint Beste aardbeienslof van Nederland 2021

Ruben Koelman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons uit Heemskerk maakt de beste aardbeienslof van Nederland 2021. Dat bepaalde de vakjury op 26 mei. Het doel van de wedstrijd was om de traditionele aardbeienslof een verrassende twist te geven.

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2021 zijn bekend. Deze Belgische vakwedstrijd gaat op zoek naar het chocoladetalent van vandaag en morgen. Zowel studenten als professionals gingen aan de slag met het thema Olympische Spelen. Dit leidde tot 41 creaties met veel Aziatische smaken.

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Welke bakker maakt de beste aardbeienslof van Nederland?

Fruitleverancier Prestige gaat bij aanvang van het aardbeienseizoen op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. Een vakjury met Hidde de Brabander, Bart de Gans en Jurgen Koens bepalen welke bakker of patissier de beste variant maakt.