Artisanaal en puur ijs in de Gelato Factory

Vakblad IJS!_Gelato Factory Antwerpen

In 2010 gooide Herman Tackaert het roer om, nadat zijn Amerikaanse werkgever de Nederlandse vestiging sloot. Hij stopte als jurist en startte zijn ijssalon Gelato Factory in Antwerpen. En met succes. Volgens Tackaert staat zijn ijs bekend als het beste ijs van Antwerpen en omgeving. En die kwaliteit trekt mensen. "Dit is een bestemmingsijssalon", weet Tackaert. "Mensen zijn bereid om hiernaartoe te komen en zelfs in de rij aan te sluiten als het topdruk is in de zomer."

Artisanaal ijs

Tackaert leerde de basisvaardigheden aan de Carpigiani Gelato University in Bologna. Daar moest hij kiezen tussen ambachtelijk of kant en klaar. "Die keuze was snel gemaakt. Hoe ze daar met ijs bezig zijn... Ik dacht: dit is het", vertelt hij. Tackaert maakt artisanaal ijs. Hij gebruikt geen kunstmatige geur- en smaakstoffen en werkt bijna alleen met pure, natuurlijke ingrediënten. Zo maakt hij zijn eigen karamel en chocoladepasta en gebruikt veel warme infusies zoals vanille en saffraan. Die puurheid zie je terug in het hele assortiment: hij is gestopt met de verkoop van milkshakes, smoothies of softdrinks.

Vers fruit

In zijn vitrine heeft hij acht vaste smaken en twaalf wisselende. Zijn grote bestseller is Stracciatella gemaakt op basis van fior di latte. Zelf maakt Tackaert graag vruchtensorbets, waarbij hij het liefst met vers fruit werkt. "Met een basismix en toepassing van dezelfde recepten zijn kwaliteit, smaak en kleur gewaarborgd, maar als je werkt met fruit zie en proef je het verschil. Dat is per definitie artisanaal en dat maakt het voor mij zo leuk."

Gelato Factory

Tackaert geniet van zijn leven als ijsmaker. Hij krijgt regelmatig het advies om verder te groeien en meer winkels te openen. Maar dat wil hij niet. "Nu run ik een ijssalon met smoel en authenticiteit. En dat koester ik."

Meer weten over Herman Tackert en zijn Gelato Factory in Antwerpen? Lees het in Vakblad IJs!, editie 42-2018. Nog geen abonnee? Sluit hier een abonnement af!

Lees ook
Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de EvenementenhalGorinchem. De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het...