IJs

13-jarige Daniël heeft zijn eigen ijs-bakfiets

21 mei 2019
Foto: Pxhere

De ijsverkopers in Puttershoek hebben er een concurrent bij. De 13-jarige Daniël Mol verkoopt ambachtelijk Italiaans room- en sorbetijs vanuit zijn eigen ijs-bakfiets. Onder de naam Daniël Catering staat hij deze week bij de Avondvierdaagse van Puttershoek.

De jonge ondernemer zit boordevol plannen. Naast de bakfiets investeerde hij ook in een grote vrieskist voor zijn ijsvoorraad. En hij wil niet alleen ijs verkopen vanuit de bakfiets, maar ook stroopwafels, soep en warme chocolademelk. Hij doet bijna alles zelf. Alleen de vergunningen niet, die regelt zijn vader. 

Kwaliteit staat voorop bij Daniël. "Ik gebruik alleen Italiaans ijs. Dat wil zeggen ambachtelijk room- en sorbetijs gemaakt van uit Italië geïmporteerde grondstoffen", vertelt de jonge ondernemer in het Kompas. Daniel heeft een eigen website, waar je hem kunt boeken.

Het is niet de eerste keer dat een 13-jarige ijs gaat verkopen. Vorig jaar kwam de toen 13-jarige Jipke in het nieuws. Zij fietste 's avonds met haar ijskar door de straten van Hattem. 

Bron: Het Kompas

Altijd op de hoogte blijven?