Workshops door internationale toppatissiers

IJswinkel.nl_IJS 45-2019_Advertorial

IJswinkel.nl is een ijsgespecialiseerde groothandel, waar ook patissiers terecht kunnen, bijvoorbeeld voor de fruitpuree van Andros en chocolade van Icam. In plaats van een traditionele open dag, organiseerde het bedrijf 11 februari een patisserie evenement met verschillende workshops. Uniek voor een ijsgespecialiseerde groothandel. “Dit past bij onze ambitie”, aldus Paul Zirkzee. “We willen de lat op elk vakgebied elke keer hoger leggen, zodat onze klanten unieke eindproducten krijgen.”

De workshops worden verzorgd door toppatissiers: Nasserdine Mendi maakt prachtige taarten met fruitspecialiteiten van Andros, Gaetono Megnano is in de weer met Icam chocolade en Patrizio Bedendo houdt zich bezig met ijs en koude desserts op basis van semifreddo. Hij verzorgt workshops namens Prodotti Stella, die elk jaar een aantal nieuwe smaken lanceert. Nieuw zijn bijvoorbeeld de ricotta peer gember en kokos cookies ijs. Naast de nieuwe smaken, hebben ze een aantal klassiekers onder handen genomen: de producten voor de Veneziana zijn dit jaar verbeterd en geheel natuurlijk gemaakt.

“De basis van dit klassieke ijsje is op smaak gemaakt met behulp van bakkersroom, met chocolade en sinaasappelschil. Patrizio heeft met deze combinatie een ijstaartje gemaakt op basis van semifreddo”, aldus Zirkzee. “Nadat de basis samen met melk en room is opgeklopt, maken zij hem naar keuze op smaak met chocola, fruitpuree of bijvoorbeeld een pistachepasta. De glacering voor het Veneziana taartje maakt hem strak en modern waardoor de klassieker weer helemaal van ‘nu’ is.”

IJswinkel.nl_IJS 45-2019_Advertorial_2

Stilte

Tussen het maken van taarten door, laat Patrizio zien hoe je ijs opmaakt voor de vitrine. “Ik ben nu eenmaal niet voor niets een ijsman”, aldus de Italiaan. Wat opvalt is de stilte tijdens de workshop: er wordt aandachtig geluisterd. Men is onder de indruk van Patrizio en taarten. Gelukkig kan er tussendoor geproefd worden… Iets verderop maakt ook de Fransman Mendi indruk. Hij maakt verschillende taarten waarin de fruitspecialiteiten van Andros een rol spelen. Andros is van oorsprong een Frans bedrijf, in Nederland onder meer bekend van de jams van Bonne Maman. Andros heeft diepgevroren vruchten, purees, compotes en sauzen. Waar bij vers fruit de kwaliteit kan variëren, gaat dit voor de versgevroren producten van Andros niet op: die zijn het hele jaar van dezelfde constante kwaliteit.

Volgens Mendi is een aantal voorwaarden onmisbaar voor succes: een goede voorbereiding, het niet te ingewikkeld willen maken en het gebruik van goede ingrediënten. “Want alleen met kwalitatief hoogstaande ingrediënten kun je een kwalitatief hoogstaand eindproduct maken.”

IJswinkel.nl_logo

IJswinkel.nl is een groothandel. Wij wensen met de kennis en kwaliteit van onze producten een bijdrage te leveren aan de ambachtelijke ijscultuur in Nederland. Ons assortiment bestaat uit meer dan 400 ingrediënten voor ijs, chocolade en patisserie.

IJswinkel.nl is te vinden op Bakkersvak, stand D160.
Meer informatie: www.ijswinkel.nl
IJswinkel.nl, Wattstraat 40, Sassenheim.

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Witte chocolade en gember ijs met framboos

Witte chocolade en gember ijs met framboos

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende...