Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Gelato Festival Challenge

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht. 

Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands kampioen en vice-kampioen van 2018 naar het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. De competitie loopt over de hele wereld; van Rome tot Valencia en van Melbourne tot Dubai. Daarnaast wordt er ook een Next Generation prijs uitgereikt. Alle deelnemers jonger dan 30 maken hier kans op.

Mensen die nog interesse hebben om deel te nemen (of een bezoekje te brengen)  aan de Dutch Gelato Festival Challenge, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux,  kunnen zich inschrijven of aanmelden via onderstaande link.
https://carpigianibenelux.com/nl/gelato-festival-challenge-pro-nl/

Gelato Festival Challenge

De Gelato Festival Challenge – een organisatie van Gelato University Carpigiani in samenwerking met Sigep – Italian Exhibition Group – speurt tijdens de prestigieuze competitie op internationaal niveau naar de allerbeste ijssmaken van de wereld. Tegelijk tracht Carpigiani aan de hand van het kampioenschap de gelatocultuur globaal te promoten.

Vorig jaar kroonde Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog zich met zijn ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’ tot Nederlands Kampioen. Op twee eindigde Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Eersel). Zij zijn al verzekerd van een plekje tijdens de Europese finale van Gelato Festival World Masters in 2020. Welke twee ijsbereiders de Nederlandse delegatie zullen vervolledigen, moet de wedstrijd uitwijzen. Het wereldkampioenschap volgt overigens in 2021. De Gelato Festival Challenge gaat op 7 februari ook weer op zoek naar ‘The Next Generation’, de categorie voor -30-jarigen.

Wat moeten de deelnemers doen?

Een vakjury – deze keer onder leiding van Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis – duidt opnieuw de winnaar(s) aan. Wat moeten de deelnemers doen? Een eigen ijsmix bereiden en ter plaatse minimaal 5 liter ijs draaien, op smaak brengen, garneren en presenteren.

De professionele jury kiest de winnaar op basis van:

  • de structuur van het ijs
  • de presentatie en opmaak van het ijs
  • de algehele creativiteit

Schrijf je mee een stukje nationale ijsgeschiedenis? Grijp nu je kans om bekroond te worden tot beste ijsbereider van Nederland! Pers, foodbloggers en culinaire recensenten zijn meer dan welkom om mee te proeven en verslag uit te brengen van het Nederlands Kampioenschap op 7 februari. Carpigiani Ambachtelijk Benelux zou het ook ten zeerste appreciëren mocht er ook aankondigend – met vermelding van de oproep tot kandidaat-deelnemers – iets gepubliceerd worden.

Praktisch
Datum: 7 februari 2019
Locatie: Wantijpavilioen, Wantijparkt 1, 3312 AV Dordrecht
Info: https://challenge.carpigiani.com/en/home
https://carpigianibenelux.com/nl/gelato-festival-challenge-pro-nl

Contact
Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Filip Laenen
filiplaenen@carpigianibenelux.com of +32 (0)3 337 70 51
Pers: seppe@digitaldonkey.be of +32 3 5000 917

Lees ook
Meesterlijk recept: Siciliaanse IJssandwich

Meesterlijk recept: Siciliaanse IJssandwich

De zomer is altijd erg druk voor de ijsbereider. Maar voor iemand zoals ik, zonder ijssalon, is het juist in de winter aanpoten. In de zomer heb ik juist tijd om veel ijsjes te keuren en dat doe ik dan ook graag. Zoals op vakantie in Italië, want kom je daar niet onderuit. Geen gifgroene pistache Mijn dochters lusten dan ook wel een ijsje, maar...

Gelato Idéale: anders ijs maken

Gelato Idéale: anders ijs maken

Tijdens het ijsseminar dat Laan Heiloo in samenwerking met Valmar Benelux organiseerde, demonstreerde maestro Giovanni Favella een nieuwe manier van ijs maken. Het verslag is gepubliceerd in vakblad IJs editie 27 (verschijning 19 december 2014). “Doorgaans bestaat een basisijsmix uit 17-18 procent suiker, 7 procent vet en 36 procent totaal drogestof...

Movuz introduceert IceMobil

Movuz introduceert IceMobil

Movuz introduceert een nieuwe innovatie: de IceMobil. “De IceMobil is een ‘plug & play’ systeem voor de bereiding van verschillende ijsgerechten”, stelt de Nederlandse fabrikant. Introductie Inmiddels heeft de eerste introductie van de IceMobil plaatsgevonden bij verschillende vestigingen van de Albert Heijn. Met de IceMobile kunnen gebruikers...