Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Gelato Festival Challenge

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht. 

Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands kampioen en vice-kampioen van 2018 naar het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. De competitie loopt over de hele wereld; van Rome tot Valencia en van Melbourne tot Dubai. Daarnaast wordt er ook een Next Generation prijs uitgereikt. Alle deelnemers jonger dan 30 maken hier kans op.

Mensen die nog interesse hebben om deel te nemen (of een bezoekje te brengen)  aan de Dutch Gelato Festival Challenge, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux,  kunnen zich inschrijven of aanmelden via onderstaande link.
https://carpigianibenelux.com/nl/gelato-festival-challenge-pro-nl/

Gelato Festival Challenge

De Gelato Festival Challenge – een organisatie van Gelato University Carpigiani in samenwerking met Sigep – Italian Exhibition Group – speurt tijdens de prestigieuze competitie op internationaal niveau naar de allerbeste ijssmaken van de wereld. Tegelijk tracht Carpigiani aan de hand van het kampioenschap de gelatocultuur globaal te promoten.

Vorig jaar kroonde Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog zich met zijn ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’ tot Nederlands Kampioen. Op twee eindigde Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Eersel). Zij zijn al verzekerd van een plekje tijdens de Europese finale van Gelato Festival World Masters in 2020. Welke twee ijsbereiders de Nederlandse delegatie zullen vervolledigen, moet de wedstrijd uitwijzen. Het wereldkampioenschap volgt overigens in 2021. De Gelato Festival Challenge gaat op 7 februari ook weer op zoek naar ‘The Next Generation’, de categorie voor -30-jarigen.

Wat moeten de deelnemers doen?

Een vakjury – deze keer onder leiding van Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis – duidt opnieuw de winnaar(s) aan. Wat moeten de deelnemers doen? Een eigen ijsmix bereiden en ter plaatse minimaal 5 liter ijs draaien, op smaak brengen, garneren en presenteren.

De professionele jury kiest de winnaar op basis van:

  • de structuur van het ijs
  • de presentatie en opmaak van het ijs
  • de algehele creativiteit

Schrijf je mee een stukje nationale ijsgeschiedenis? Grijp nu je kans om bekroond te worden tot beste ijsbereider van Nederland! Pers, foodbloggers en culinaire recensenten zijn meer dan welkom om mee te proeven en verslag uit te brengen van het Nederlands Kampioenschap op 7 februari. Carpigiani Ambachtelijk Benelux zou het ook ten zeerste appreciëren mocht er ook aankondigend – met vermelding van de oproep tot kandidaat-deelnemers – iets gepubliceerd worden.

Praktisch
Datum: 7 februari 2019
Locatie: Wantijpavilioen, Wantijparkt 1, 3312 AV Dordrecht
Info: https://challenge.carpigiani.com/en/home
https://carpigianibenelux.com/nl/gelato-festival-challenge-pro-nl

Contact
Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Filip Laenen
filiplaenen@carpigianibenelux.com of +32 (0)3 337 70 51
Pers: seppe@digitaldonkey.be of +32 3 5000 917

Lees ook
Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in België vindt jaarlijks de Gelato Festival Challenge, initiatief van de Carpigiani Gelato University, plaats. Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart won deze wedstrijd. Aan de Gelato Festival Challenge deden 27 ijsbereiders mee. De jury beoordeelde het ijs van alle deelnemers op smaakcombinatie, presentatie en opmaak,...

Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

Woensdag 21 november hield Carpigiani de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. De winnares was de 19-jarige Jana Jansen. Jana Jansen van de Banketbakkerij en Chocoladebewerking van Kogeka in Geel werd afgelopen woensdag de eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’. Ze nam deel met haar eigen creatie;...

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge presenteerde op 31 oktober zijn kennis aan de groep cursisten van het IJscentrum tijdens de cursus 'IJssmaken vanuit de basis'. Aan de orde kwamen het bereiden van variegati, infusies en smaaksauzen, die daarna werden verwerkt in verschillend ijssmaken. De deelnemers waren bijzonder enthousiast en kijken terug op...