IJs maakt een comeback op Bakkersvak!

2018-12-06 advertorial Easyfairs IJs 600x400

Bakkersvak 2019 staat bijna voor de deur. Op 10, 11 en 12 maart wordt de beurs na 7 jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe, frisse en hippe uitstraling gaat Bakkersvak mee met de markt. Een belangrijke verandering is dat de beurs voor het eerst drie dagen duurt in plaats van twee. De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als gewenst moment om Bakkersvak te bezoeken. Met een extra beursdag is het programma nog uitgebreider dan voorheen en belooft de beurs een bijzondere editie te worden!

Segment IJs

Het segment ‘IJs’ maakt dit jaar haar wederoptreden op Bakkersvak. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ijs (en het overdonderende succes van vorig jaar) krijgt IJs een vaste plek op de beursvloer. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart rondom dit segment. Ijsbereiders kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute keert eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ambachtelijke ijsbereider. Over de gehele vloer verspreid worden leveranciers die iets voor ijssalonhouders kunnen betekenen herkenbaar aangeduid. Daarnaast leent Bakkersvak zich als inspiratieplatform om de ijssalonhouders kennis te laten maken met producten die de (vaak gesloten) wintermaanden van een nieuw impuls kunnen voorzien.

Nieuwe kennistheaters

Dit jaar zijn er meer kennistheaters dan ooit te vinden op Bakkersvak. De echte ondernemers, managers en zelfstandigen kunnen vanaf nu terecht in café Onderneem! Naast dit café is er een Grondstoffentheater en een heus Inspiratorium op de beursvloer te vinden. In het Inspiratorium worden nieuwe foodconcepten getoond om de bezoeker op en top te inspireren en een innovatieve kijk in de toekomst van food te bieden. Tot slot is er een workshop area in samenwerking met het Bakery Institute, voor de bezoeker die behoefte heeft aan een echte hands-on beleving. Diverse korte, praktische workshops bieden de unieke gelegenheid om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of ze naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

 
Lees ook
Baskin-Robbins landelijk verkrijgbaar

Baskin-Robbins landelijk verkrijgbaar

Het ijs van Baskin-Robbins is binnenkort ook bij de retail en horeca in Nederland verkrijgbaar. De ijsketen presenteert de nieuwe voorverpakte bekers met ijs in een pop-up stand tijdens de Horecava. De Horecava vindt plaats van 7 tot en met 10 januari. Vestigingen in Nederland April 2017 opende Baskin-Robbins de eerste Nederlandse vestiging in...

Jaaroverzicht: evenementen in 2018

Jaaroverzicht: evenementen in 2018

Er vonden in 2018 weer een aantal evenementen plaats met betrekking tot ijs. Vakblad IJs biedt een overzicht van de berichten over de ijs-gerelateerde evenementen van 2018. JANUARI 3D Food Printing is niet alleen meer een technologie van de toekomst. Tijdens de Horecava kregen bezoekers de kans om zelf 3D Food Printing uit te proberen. https://www.vakbladijs.nl/nieuws/byflow-presenteert-3d-food-printing-tijdens-horecava/ SIGEP...

Fusies, overnames, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

Fusies, overnames, samenwerkingen en nieuwe functies 2018

Heeft u kerstvakantie en eindelijk tijd om alle nieuwtjes van 2018 te lezen? Vakblad IJs geeft u een overzicht van de nieuwe functies en fusies in de IJs-sector van 2018.       JANUARI Slob Koudetechniek en Vink Koeltechniek fuseerden per 1 januari 2018. https://www.vakbladijs.nl/nieuws/fusie-slob-koudetechniek-en-vink-koeltechniek/ Jules...