IJs maakt een comeback op Bakkersvak!

2018-12-06 advertorial Easyfairs IJs 600x400

Bakkersvak 2019 staat bijna voor de deur. Op 10, 11 en 12 maart wordt de beurs na 7 jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe, frisse en hippe uitstraling gaat Bakkersvak mee met de markt. Een belangrijke verandering is dat de beurs voor het eerst drie dagen duurt in plaats van twee. De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als gewenst moment om Bakkersvak te bezoeken. Met een extra beursdag is het programma nog uitgebreider dan voorheen en belooft de beurs een bijzondere editie te worden!

Segment IJs

Het segment ‘IJs’ maakt dit jaar haar wederoptreden op Bakkersvak. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ijs (en het overdonderende succes van vorig jaar) krijgt IJs een vaste plek op de beursvloer. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart rondom dit segment. Ijsbereiders kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute keert eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ambachtelijke ijsbereider. Over de gehele vloer verspreid worden leveranciers die iets voor ijssalonhouders kunnen betekenen herkenbaar aangeduid. Daarnaast leent Bakkersvak zich als inspiratieplatform om de ijssalonhouders kennis te laten maken met producten die de (vaak gesloten) wintermaanden van een nieuw impuls kunnen voorzien.

Nieuwe kennistheaters

Dit jaar zijn er meer kennistheaters dan ooit te vinden op Bakkersvak. De echte ondernemers, managers en zelfstandigen kunnen vanaf nu terecht in café Onderneem! Naast dit café is er een Grondstoffentheater en een heus Inspiratorium op de beursvloer te vinden. In het Inspiratorium worden nieuwe foodconcepten getoond om de bezoeker op en top te inspireren en een innovatieve kijk in de toekomst van food te bieden. Tot slot is er een workshop area in samenwerking met het Bakery Institute, voor de bezoeker die behoefte heeft aan een echte hands-on beleving. Diverse korte, praktische workshops bieden de unieke gelegenheid om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of ze naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

 
Lees ook
Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam opent chocoladewinkel Hop & Stork een derde vestiging. Op de begane grond van het rijksmonument Magna Plaza komt er een winkel met een open chocolade-atelier en een restaurant. In Amsterdam voegt Hop & Stork de dimensie wijn met chocolade toe aan het assortiment. Juli 2019 opent de Amsterdamse vestiging, die...

Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....