IJs maakt een comeback op Bakkersvak!

2018-12-06 advertorial Easyfairs IJs 600x400

Bakkersvak 2019 staat bijna voor de deur. Op 10, 11 en 12 maart wordt de beurs na 7 jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe, frisse en hippe uitstraling gaat Bakkersvak mee met de markt. Een belangrijke verandering is dat de beurs voor het eerst drie dagen duurt in plaats van twee. De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als gewenst moment om Bakkersvak te bezoeken. Met een extra beursdag is het programma nog uitgebreider dan voorheen en belooft de beurs een bijzondere editie te worden!

Segment IJs

Het segment ‘IJs’ maakt dit jaar haar wederoptreden op Bakkersvak. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ijs (en het overdonderende succes van vorig jaar) krijgt IJs een vaste plek op de beursvloer. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart rondom dit segment. Ijsbereiders kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute keert eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ambachtelijke ijsbereider. Over de gehele vloer verspreid worden leveranciers die iets voor ijssalonhouders kunnen betekenen herkenbaar aangeduid. Daarnaast leent Bakkersvak zich als inspiratieplatform om de ijssalonhouders kennis te laten maken met producten die de (vaak gesloten) wintermaanden van een nieuw impuls kunnen voorzien.

Nieuwe kennistheaters

Dit jaar zijn er meer kennistheaters dan ooit te vinden op Bakkersvak. De echte ondernemers, managers en zelfstandigen kunnen vanaf nu terecht in café Onderneem! Naast dit café is er een Grondstoffentheater en een heus Inspiratorium op de beursvloer te vinden. In het Inspiratorium worden nieuwe foodconcepten getoond om de bezoeker op en top te inspireren en een innovatieve kijk in de toekomst van food te bieden. Tot slot is er een workshop area in samenwerking met het Bakery Institute, voor de bezoeker die behoefte heeft aan een echte hands-on beleving. Diverse korte, praktische workshops bieden de unieke gelegenheid om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of ze naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

 
Lees ook
Het grootste IJsontbijt van Nederland

Het grootste IJsontbijt van Nederland

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de EvenementenhalGorinchem. De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het...

Workshops door internationale toppatissiers

Workshops door internationale toppatissiers

IJswinkel.nl is een ijsgespecialiseerde groothandel, waar ook patissiers terecht kunnen, bijvoorbeeld voor de fruitpuree van Andros en chocolade van Icam. In plaats van een traditionele open dag, organiseerde het bedrijf 11 februari een patisserie evenement met verschillende workshops. Uniek voor een ijsgespecialiseerde groothandel. “Dit past...

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert op Bakkersvak twee nieuwe producten: Beko Koffie en Beko IJs. Beide producten zijn een compleet concept waarmee ondernemers makkelijk koffie en ijs aan hun klanten kunnen aanbieden. Beide concepten kunnen goed met elkaar en met het concept Chocolade Compleet gecombineerd worden.  Beko Koffie Voor het concept Beko Koffie...