IJs maakt een comeback op Bakkersvak!

2018-12-06 advertorial Easyfairs IJs 600x400

Bakkersvak 2019 staat bijna voor de deur. Op 10, 11 en 12 maart wordt de beurs na 7 jaar in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe, frisse en hippe uitstraling gaat Bakkersvak mee met de markt. Een belangrijke verandering is dat de beurs voor het eerst drie dagen duurt in plaats van twee. De dinsdag is erbij gekomen: een dag die uit onderzoek naar voren sprong als gewenst moment om Bakkersvak te bezoeken. Met een extra beursdag is het programma nog uitgebreider dan voorheen en belooft de beurs een bijzondere editie te worden!

Segment IJs

Het segment ‘IJs’ maakt dit jaar haar wederoptreden op Bakkersvak. Door de vele raakvlakken tussen de werelden van bakkerij, patisserie en ijs (en het overdonderende succes van vorig jaar) krijgt IJs een vaste plek op de beursvloer. Een centraal geplaatst IJs-plein vormt het hart rondom dit segment. Ijsbereiders kunnen hier terecht voor inspirerende demonstraties van Nederlandse en internationale ijsbereiders. De IJsroute keert eveneens terug, want ook tussen de leveranciers van de bakkerij- en banketsector is genoeg te vinden voor de ambachtelijke ijsbereider. Over de gehele vloer verspreid worden leveranciers die iets voor ijssalonhouders kunnen betekenen herkenbaar aangeduid. Daarnaast leent Bakkersvak zich als inspiratieplatform om de ijssalonhouders kennis te laten maken met producten die de (vaak gesloten) wintermaanden van een nieuw impuls kunnen voorzien.

Nieuwe kennistheaters

Dit jaar zijn er meer kennistheaters dan ooit te vinden op Bakkersvak. De echte ondernemers, managers en zelfstandigen kunnen vanaf nu terecht in café Onderneem! Naast dit café is er een Grondstoffentheater en een heus Inspiratorium op de beursvloer te vinden. In het Inspiratorium worden nieuwe foodconcepten getoond om de bezoeker op en top te inspireren en een innovatieve kijk in de toekomst van food te bieden. Tot slot is er een workshop area in samenwerking met het Bakery Institute, voor de bezoeker die behoefte heeft aan een echte hands-on beleving. Diverse korte, praktische workshops bieden de unieke gelegenheid om persoonlijke vaardigheden bij te spijkeren of ze naar een hoger niveau te tillen.

Praktische informatie

Bakkersvak vindt plaats op 10, 11 en 12 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De deuren zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De registratie opent binnenkort zodat professionals zich kunnen inschrijven voor een ticket. Bezoek voor meer informatie de website.

 
Lees ook
Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in België vindt jaarlijks de Gelato Festival Challenge, initiatief van de Carpigiani Gelato University, plaats. Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart won deze wedstrijd. Aan de Gelato Festival Challenge deden 27 ijsbereiders mee. De jury beoordeelde het ijs van alle deelnemers op smaakcombinatie, presentatie en opmaak,...

Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

Woensdag 21 november hield Carpigiani de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. De winnares was de 19-jarige Jana Jansen. Jana Jansen van de Banketbakkerij en Chocoladebewerking van Kogeka in Geel werd afgelopen woensdag de eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’. Ze nam deel met haar eigen creatie;...

Innovatieve ijssalon De Potter

Innovatieve ijssalon De Potter

In het Belgische Bree is ijssalon ‘De Potter’ niet meer weg te denken. Het begon allemaal bij een pottenbakker, zijn verliefde dochter, Italiaanse vrienden en de passie voor ambachtelijk ijs maken. Nu staat informaticus Jochen Neyens aan het roer. Hij doet er alles aan om de ijssalon te laten evolueren. Succesverhaal In 1926 werd Lieske,...