Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut NXT chocolade

Callebaut lanceert een volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

NXT chocolade wordt gemaakt met een plantaardig melkalternatief afkomstig van de knolcyperus en is vrij van zuivel, lactose en allergenen. Het kostte de experts van Callebaut drie jaar om de chocolade te ontwikkelen, zegt Xuan-Lai Huynh, Global Brand Leader van Callebaut in een persbericht. "De ontwikkeling van het concept werd niet alleen ondersteund door ons R&D-team, maar ook door gepassioneerde chefs en mensen uit het ambacht.”

Platform NXT

Op het digitale platform van NXT kunnen chefs en bakkers informatie en recepten vinden voor het creëren van producten met de plantaardige chocolade. Voor het platform werkte Callebaut samen met verschillende chefs en patissiers, waaronder patissier Marike van Beurden. “Deze innovatie revolutioneert het gebruik van chocolade in de veganistische keuken. NXT biedt chefs een oplossing naar de groeiende vraag voor plantaardige producten”, vertelt Van Beurden.

Huynh: “We zijn trots op deze lancering, maar hier houdt het zeker niet op. Met NXT willen we ons inzetten voor het creëren van gezonde oplossingen. Er komen in de toekomst nog veel meer spannende lanceringen aan.”

Bron: Callebaut

Dossiers
Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.