Voorjaar 2016 - Wat gaat het worden?

ijs met bramen_LR

We gaan dit jaar voor eerlijke grondstoffen en een eerlijk verhaal Het is elk jaar weer spannend of u nu de hele winter open bent geweest of dat bij u in maart de deur weer open gaat. Dit is de tijd van het jaar dat de klant het voorjaar wil gaan voelen en dat gaat gewoon niet zonder ambachtelijk ijs. De vakbeurzen zijn weer achter de rug en het ...
Lees ook
Een ijsje van goede kwaliteit begint bij een goede ijsmix

Een ijsje van goede kwaliteit begint bij een goede ijsmix

‘Het maakt niet uit welke smaak je aan het ijs wilt geven, je voegt de juiste hoeveelheid toe en het ijs is perfect.’ Als dat het geval was, dan kon iedereen ijs maken. Maar ijsbereider is een vak, dat moet je leren en met de nodige ervaring verder cultiveren. Van een mix die niet goed in elkaar zit, kan je nooit een goed ijsje maken.

De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

Vers ijs is altijd het lekkerst, daar kan niemand omheen, maar hoelang blijft het vers en wat kan je daar zelf aan doen? Voorwaarden om je ijs zo lang mogelijk ‘vers’ te houden, zijn natuurlijk een goed uitgebalanceerd recept, een juiste bereidingswijze en vooral ook de juiste manier van bewaren en opslaan.

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Vos

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Vos

Vrijwel iedere ijsbereider in Nederland kent Jacques Vos en weet wat hij voor de Nederlandse ijsbereidingssector heeft betekend. Vos stond aan de wieg van het IJscentrum, dé school voor ijsbereiders. De branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum vindt een ‘lintje’ hiervoor op z’n plaats. Dat is gelukt: Vos ontving op 26 april 2021 zijn onderscheiding...