Banoffee Alaska - Recept Vakblad IJs van IJswinkel.nl / Gelato Solutions

Recept IJswinkel Banoffee Alaska

Banoffee kent iedereen natuurlijk al, toch?
Banaan + toffee = Banoffee!

In dit recept combineren we deze al superlekkere smaak met de Baked Alaska. Een Baked Alaska wordt ook wel Bombe Alaska of Omelette Siberienne genoemd. Het bestaat uit cake, ijs en opgeklopt eiwit.

Recept Mastos Aerdts in opdracht van Gelato Solutions / Disaronno Ingredients

Benodigdheden:

 • Prodotti Stella Eurostella Base 100 Protein+ (Artikelcode: 7528)
  Met deze mix bent u verzekerd van een heerlijk romig ijs met een zachte textuur. Doordat er extra melkproteïnen zijn toegevoegd geeft deze mix een melkachtige smaak, welke sterker wordt naarmate er verse melk wordt toegevoegd. Deze basismix laat de toegevoegde smaken goed tot uiting komen, met name olie-achtige pastas (hazelnoot, pistache, cacao, gianduia enz.)
 • Prodotti Stella Mediterraneo Pasta (Artikelcode 8568)
  De smaak Mediterraneo bestaat uit de All Natural amandel pasta. Gecombineerd met de variegato (welke ook All Natural is) maak je een heerlijke smaaksensatie van amandelen, honing, mandarijn en vijgen. Voor dit recept gebruiken we alleen de amamdel pasta.
 • Prodotti Stella Banaan 100 (Artikelcode: 9093)
  De beste bananen pasta die je in de markt kunt krijgen, gekarakteriseerd door een intense smaak en aroma van echte bananen. Prodotti Stella heeft ook een Banaan 100 All Natural pasta met 100% natuurlijke ingredienten (Artikelcode 9021).
 • Prodotti Stella Milkmou (8727)
  Met deze pasta die vooral gebruikt wordt als variegato, creëer je een warme en romige fudge smaak. Ideaal voor in de Banoffee, maar ook als je Witte Twix of Snickers ijs wilt maken. Neem contact op met IJswinkel.nl voor de recepten.
 • Meringue voor bij de ijsmix en ter decoratie
 • Amandelschaafsel ter decoratie

Receptuur Banoffee Alaska

 • 4.500 gram Basismix Protein+ (7528)
 • 400 gram Volle melk of room
 • 175 gram Banaan 100 (9093)
 • 225 gram Mediterraneo pasta (8568)
 • 150 gram Merinques
 • Milkmou variegato (8727) naar eigen inzicht
 • Meringue en amandelschaafsel ter decoratie

Werkwijze:

 1. Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af
 2. Gebruik je eigen witte basismix of maak een Room basis mix op basis van Prodotti Stella Eurostella Base 100 Protein+. Gebruik je verse melk, dan is deze Protein+ basis zeer aan te raden.

Voor de Banoffee Alaska

 1. Vul een maatbeker met 400 gram volle melk. Afhankelijk van het vetpercentage van je basismix kan je ook 400 gram room zonder suiker gebruiken. Of 200 gram volle melk gecombineerd met 200 gram room zonder suiker.
 2. Voeg hier de banenpasta, de amandelpasta en de helft van de meringue bij en klop deze met een garde of staafmixer goed door elkaar. Doe hier vervolgens de room basis mix bij tot 4.5 liter of 5 liter.
 3. Draai vervolgens de ijsmix in je ijsmachine. Vlak voor het uitdraaien doe je de andere helft van de meringue erbij. Je kunt de meringue ook gelijktijdig met de Milkmou verdelen in de bak.
 4. Bouw de bak in lagen op en verdeel de Milkmou pasta als variegato van Prodotti Stella tussen de lagen en over het ijs. Garneer de ijsbak met de Milkmou en eventueel de stukken meringues en het amandelschaafsel.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Opbrengst Golden Dreams-actie 13.500 euro

Opbrengst Golden Dreams-actie 13.500 euro

Tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs zetten ijssalons zich massaal in voor het goede doel. De Golden Dreams-actie bracht de Golden Dreams-actie een recordbedrag van 13.500 euro op.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

De eerste dag van IJs-Vak zit er alweer bijna op. Deze dag had een boordevol programma met veel activiteiten op het IJsplein. Zo konden bezoekers genieten van het ijsontbijt en gingen ijsbereiders de strijd aan om de Gouden IJsspatel en de Meesterlijke Smaak.