Syberienne taartje

Syberienne taartje Bakeplus

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman.

Recept en foto's: Bakeplus

Stap 1

Joconde plak uitsnijden: 2x binnenmaat ring en 1x strook in de omtrek van de ring.

Syberienne taartje Bakeplus_1

Stap 2

Plak in de bodem van de ring plaatsen en vervolgens de strook aan laten sluiten. IJstaart vullen met ijs naar keuze en glad afwerken. Let op: randje bovenaan de ring vrijhouden van ijs.

Syberienne taartje Bakeplus_2

Stap 3

Met joconde plak afsluiten en stevig aandrukken. In de shocker plaatsen.

Syberienne taartje Bakeplus_3

Stap 4

450 gram suiker en 120 gram water verwarmen tot 120°C. 200 gram eiwit opkloppen met de suikersiroop. Straalsgewijs suikerstroop aan eiwit toevoegen. Opkloppen tot luchtig geklopt eiwitschuim.

Syberienne taartje Bakeplus_4

Stap 5

Ring licht verwarmen en verwijderen.

Syberienne taartje Bakeplus_5

Stap 6

Eiwit bovenop aanbrengen en eiwit rondom maskeren. Gelijkmatig verdelen met glaceermes en glad afstrijken.

Syberienne taartje Bakeplus_6

Stap 7

Eiwit tamponneren met glaceermes.

Syberienne taartje Bakeplus_7

Stap 8

Afbranden met brander, let op een gelijkmatige bruinkleuring.

Syberienne taartje Bakeplus_8

Dossiers
Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars gaat vanaf 1 maart aan de slag als algemeen directeur van Bakeplus. Hij volgt Edwin Wentink op, die mei 2018 na 2.5 jaar vertrok bij het bedrijf. De overige directieleden commercieel directeur Toon Merks en financieel directeur René Steuns namen zijn taken over. Sars, Merk en Steuns gaan vanaf maart gezamenlijk leiding geven aan...