’t Kremmeke maakt lekkerste vanille-ijs van Belgisch Limburg

vanille ijs_pxhere

Foto: Pxhere

De winnaar van de Belgische wedstrijd Het Lekkerste vanille-ijs van Limburg is bekend. IJssalon ’t Kremmeke in Stevoort kwam als beste uit de strijd naar voren. "Wij zijn heel trots dat wij als winnaar van het lekkerste ijsje van Limburg verkozen zijn uit zes finalisten", staat te lezen op de Facebookpagina van de salon.

Het Belang van Limburg organiseerde deze wedstrijd. De lezers van het dagblad konden tot 11 juli online stemmen op hun favoriete ijssalon. Hieruit kwam een top zes ijssalons met de meeste stemmen, die een bezoek kregen van de vakjury. Deze bestond uit: chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren, Goesting-journalist en culi-kenner Rudi Smeets en ijsjesliefhebber en radiopresentatrice Anke Buckinx.

Naast 't Kremmeke stonden de volgende ijssalons in de finale: Brobra in Zonhoven, IJs-Co in Leopoldsbrug, Chocolate & Ice in Pelt, Cremerie Chocolaterie Boonen in Overpelt en Cremelien in Lommel.

Cindy Machiels van 't Kremmeke omschrijft hun winnende vanille-ijs als heel smeuïg en vol van smaak. Ze gebruiken vanille-extract van topkwaliteit, maar welk merk blijft geheim. "Je proeft dat het met veel liefde is gemaakt. Het is super artisinaal", zegt jurylid Anke Buckinx na het proeven.

IJssalon 't Kremmeke bestaat sinds 2005. In de salon in Stevoort wordt dagelijks ambachtelijk roomijs gemaakt. In de vitrine liggen 24 constant wisselende smaken, waaronder vegan, suikervrij en lactosevrij ijs. Naast ijs verkoopt de salon ook versgebakken wafels en koffie.

 

Dossiers
Lees ook
Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.