’t Kremmeke maakt lekkerste vanille-ijs van Belgisch Limburg

vanille ijs_pxhere

Foto: Pxhere

De winnaar van de Belgische wedstrijd Het Lekkerste vanille-ijs van Limburg is bekend. IJssalon ’t Kremmeke in Stevoort kwam als beste uit de strijd naar voren. "Wij zijn heel trots dat wij als winnaar van het lekkerste ijsje van Limburg verkozen zijn uit zes finalisten", staat te lezen op de Facebookpagina van de salon.

Het Belang van Limburg organiseerde deze wedstrijd. De lezers van het dagblad konden tot 11 juli online stemmen op hun favoriete ijssalon. Hieruit kwam een top zes ijssalons met de meeste stemmen, die een bezoek kregen van de vakjury. Deze bestond uit: chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren, Goesting-journalist en culi-kenner Rudi Smeets en ijsjesliefhebber en radiopresentatrice Anke Buckinx.

Naast 't Kremmeke stonden de volgende ijssalons in de finale: Brobra in Zonhoven, IJs-Co in Leopoldsbrug, Chocolate & Ice in Pelt, Cremerie Chocolaterie Boonen in Overpelt en Cremelien in Lommel.

Cindy Machiels van 't Kremmeke omschrijft hun winnende vanille-ijs als heel smeuïg en vol van smaak. Ze gebruiken vanille-extract van topkwaliteit, maar welk merk blijft geheim. "Je proeft dat het met veel liefde is gemaakt. Het is super artisinaal", zegt jurylid Anke Buckinx na het proeven.

IJssalon 't Kremmeke bestaat sinds 2005. In de salon in Stevoort wordt dagelijks ambachtelijk roomijs gemaakt. In de vitrine liggen 24 constant wisselende smaken, waaronder vegan, suikervrij en lactosevrij ijs. Naast ijs verkoopt de salon ook versgebakken wafels en koffie.

 

Dossiers
Lees ook
Restauratiesubsidie voor IJssalon IIskâld

Restauratiesubsidie voor IJssalon IIskâld

Goed nieuws voor IJssalon IIskâld. Het college van B en W van De Fryske Marren heeft besloten dat de ijssalon in Lemmer een restauratiesubsidie van 5000 euro krijgt om de brandschade aan hun pand in Lemmer te herstellen.

Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Ice This Day is op 14 september dit jaar afgetrapt met een workshop over het opbouwen van je eigen merknaam en klantenkring. Hierop volgend deelt Jochem Neyens, de Belgisch-Limburgse eigenaar van De Potter & Oma’s IJs, zijn tips en ervaringen over hoe hij zijn bedrijf liet groeien door de verkoop van bekers ijs bij lokale supermarkten.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.