’t Kremmeke maakt lekkerste vanille-ijs van Belgisch Limburg

vanille ijs_pxhere

Foto: Pxhere

De winnaar van de Belgische wedstrijd Het Lekkerste vanille-ijs van Limburg is bekend. IJssalon ’t Kremmeke in Stevoort kwam als beste uit de strijd naar voren. "Wij zijn heel trots dat wij als winnaar van het lekkerste ijsje van Limburg verkozen zijn uit zes finalisten", staat te lezen op de Facebookpagina van de salon.

Het Belang van Limburg organiseerde deze wedstrijd. De lezers van het dagblad konden tot 11 juli online stemmen op hun favoriete ijssalon. Hieruit kwam een top zes ijssalons met de meeste stemmen, die een bezoek kregen van de vakjury. Deze bestond uit: chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren, Goesting-journalist en culi-kenner Rudi Smeets en ijsjesliefhebber en radiopresentatrice Anke Buckinx.

Naast 't Kremmeke stonden de volgende ijssalons in de finale: Brobra in Zonhoven, IJs-Co in Leopoldsbrug, Chocolate & Ice in Pelt, Cremerie Chocolaterie Boonen in Overpelt en Cremelien in Lommel.

Cindy Machiels van 't Kremmeke omschrijft hun winnende vanille-ijs als heel smeuïg en vol van smaak. Ze gebruiken vanille-extract van topkwaliteit, maar welk merk blijft geheim. "Je proeft dat het met veel liefde is gemaakt. Het is super artisinaal", zegt jurylid Anke Buckinx na het proeven.

IJssalon 't Kremmeke bestaat sinds 2005. In de salon in Stevoort wordt dagelijks ambachtelijk roomijs gemaakt. In de vitrine liggen 24 constant wisselende smaken, waaronder vegan, suikervrij en lactosevrij ijs. Naast ijs verkoopt de salon ook versgebakken wafels en koffie.

 

Dossiers
Lees ook
Mondkapjes weer verplicht in winkels

Mondkapjes weer verplicht in winkels

De coronabesmettingen nemen weer toe en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom keert de mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte terug. Dus ook bij de bakker, slager, viswinkel en slijter. Zowel klanten als medewerkers zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de winkel.

Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.

‘In ijsatelier Jérolo is de sfeer altijd gemoedelijk’

‘In ijsatelier Jérolo is de sfeer altijd gemoedelijk’

Met ijsatelier Jérolo heeft de Oost-Vlaamse familie Van Der Gucht in april haar tweede horecazaak op het marktplein van Wetteren geopend. De take-away ijsverkoop loopt als een trein en vormt een goede aanvulling op het assortiment van de aanpandige brasserie. Met slimme marketing proberen de jonge ondernemers de naamsbekendheid verder te vergroten.