Proof Bakery opent de nieuwe Scoops IJsbar

22 maart 2021 Redactie Bakkers in bedrijf Foto: Proof Bakery
Foto: Scoops IJsbar

Proof Bakery in Vathorst opent de nieuwe Scoops IJsbar. In het zicht van de klanten bereiden de medewerkers twaalf tot twintig verschillende soorten vers ambachtelijk schepijs. In een aantal soorten, zoals het appeltaart- en chocolate chip cookie ijs, verwerken zij de banketspecialiteiten van de bakkerij. 

"Het maken van schepijs is al langer een wens bij Proof Bakery", vertelt Vicky Littlejohn, eigenaar van Proof Bakery enthousiast. "In Vathorst ontbrak het nog aan een plek waar je versgedraaid en huisgemaakt schepijs kan krijgen. Na een paar weken van proefdraaien en experimenteren met de recepturen kunnen we nu officieel zeggen dat de Proof Scoops IJsbar is geopend!"

Terug naar de basis

Het ijs wordt, net zoals de andere producten van Proof, zoveel mogelijk 'Terug naar de Basis' gemaakt. Dat betekent zonder onnatuurlijke toevoegingen en op basis van goede ingrediënten. Voor de smaken met een melkbasis gebruikt Proof Bakery de verse melk van Melkveehouderij de Kastanjeboom, zo’n vier kilometer van de onderneming Proof vandaan.

"We houden het vaste assortiment beperkt waardoor het steeds weer vers is en we je kunnen blijven verrassen met nieuwe smaken, ook vegan. En natuurlijk gaan we ook werken met Specials gemaakt met onze producten uit de bakkerij zoals brownies, appeltaart en redvelvet. We gaan kleine coupejes maken met verse slagroom en we kunnen nog een heleboel andere leuke dingen verzinnen met ons ijs en de andere producten die we al verkopen. IJskoffies en milkshakes kunnen niet ontbreken en als het straks weer mag gaan we Pizza en Scoops avonden organiseren!", besluit Littlejohn.

Bakkers in bedrijf bezocht Proof Bakery toen de bakkerij net geopend was. Lees het terug in Bakkers in bedrijf 2018!

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?