Meer deelnemers Gouden IJsspatel

UDEN – Er hebben zich tot nog toe 55 ijsbereiders aangemeld voor de strijd om de Gouden IJsspatel. Dat zijn er meer dan in 2015, toen er 48 deelnemers waren. Dat meldt wedstrijdsecretaris Jacques Vos. Hij is erg blij met deze toename. Aan de strijd om de Gouden IJscreatie doen 23 ijsbereiders mee: evenveel als vorig jaar. Uiterlijk dit weekend ontvangen de kandidaten de uitnodiging voor de wedstrijd met daarbij het programma, belooft Vos.

Malaga

De strijd om de Gouden IJsspatel, ofwel het lekkerste ijsje, vindt plaats op donderdag 28 januari in het IJscentrum in Wageningen. De deelnemers gaan dan aan de slag met de wedstrijdsmaak Malaga. De jurering van het ijs is op vrijdag 29 januari: deze is openbaar. Dinsdag 2 februari is de prijsuitreiking op IJsVak-Beurs. De juryrapporten en deelnamecertificaten worden dan ook uitgereikt. Meer info over de opzet van de wedstrijd is te lezen in editie 32 van vakblad IJs!. Deze is 18 december verschenen.

Beste nieuwkomer

Nieuwe op de IJsVak-wedstrijden is de prijs voor Beste Nieuwkomer. “De titel ‘Beste nieuwkomer’ is bedoeld voor de deelnemer die dit jaar voor het eerst meedoet (of de voorgaande 10 jaar niet aan de wedstrijden heeft deelgenomen) en de hoogste score behaald. Diegene wint deze motivatieprijs”, licht Vos toe. Volgens de wedstrijdsecretaris zitten er tussen de aanmeldingen aardig wat nieuwkomers. “Ik heb al veel leuke, nieuwe dingen gezien”, licht hij een tipje van de sluier. “Dus dat belooft wat!”

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won gisteren de Gouden IJsspatel. “Het beste stracciatella ijs van Nederland komt uit Haps!!”, schrijft hij op Facebook. “Man, wat zijn we trots!”