Machines, chocola en ijsbolletjes op Bakkersvak

De Graaf Bakeries

Het is alweer de laatste dag van Bakkersvak! Bezoekers kunnen weer veel inspiratie op doen op deze beurs. De vele exposanten, demonstraties, wedstrijden en de presentaties in het praktijklokaal, er is voldoende te beleven. Wij maakten een rondje over de beurs en zagen onder andere ijsbolletjes, chocola, voetballen en machines.

De Graaf Bakeries

De stand van De Graaf Bakeries trekt de aandacht vanwege de voetballen. Het bedrijf viert het dertig jarig bestaan op Bakkersvak. Hun vijf toppers staan in de spotlights. Klanten die vijf toppers bestellen krijgen een bal, waarmee ze op het doel in de stand kunnen schieten. Schieten ze raak, krijgen ze korting.

 

Minimelts

Minimelts Bakkersvak 2020

Nieuw op Bakkersvak zijn de Minimelts, kleine ijsballetjes gemaakt met stikstof. Hierdoor bevriest het product snel, waardoor de rijke smaak aanwezig blijft zonder lucht of water in het ijsballetje. Je kunt ze zo eten, maar ook gebruiken als decoratie. De Minimelts worden al verkocht in Duinrell, maar het bedrijf wil graag verder uitbreiden in Nederland. “Bakkersvak leek ons een goede plek om de mensen kennis te laten maken met The Ice Cream Dream”, aldus eigenaar Edgars Fridrihsons.

 

Spronk Bakkerijmachines

Spronk Bakkerijmachines staat op de beurs met verschillende machines, waaronder een taartensnijder. De bakker bepaalt zelf het aantal stukken en de snelheid waarmee het gebeurt. Er is een kleine variant en een grote met twee plateaus. Ook staat er een nieuwe rotatieoven. Deze kan zowel op gas als elektrisch en elke plaatwaarde kan erin.

Dekom

Dekom_Veliche

Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie. Het bedrijf is sinds kort ook distributeur van Veliche. Deze chocolade is prijstechnisch erg interessant volgens Dekom. “Chocolade is een beleving.” De verschillende chocoladesoorten zitten in een dispenser op de de stand. Het bedrijf is erg trots dat zij als klein bedrijf Cargill hebben binnengehaald. “Dat is de pluim op de hoed”.

Dossiers
Lees ook
Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Slimme aanpassingen voor BakkersVak en IJs-Vak 2021

Met aangescherpte (hygiëne)maatregelen en slimme aanpassingen zorgt organisator Easyfairs dat Bakkersvak en IJs-Vak in 2021 op een veilige manier door kunnen gaan.