Kersverse ijsbereiders behalen diploma

WAGENINGEN – Spannend was het voor de examenkandidaten van het IJscentrum die maandag 20 juni het ijsbereidersdiploma hoopten op te halen. Dit jaar waren er 83 geslaagde IJsbereiders en Gespecialiseerd ijsbereiders. Bert Waninge,  SVH-meesterijsbereider, reikte de oorkonde en de daar bijbehorende prijs uit aan de best geslaagde examenkandidaat, Robin Kruikemeier.

Belang onderstreept

Ron Hansen, cursuscoördinator van het IJscentrum, leidde de feestelijke bijeenkomst die verder werd opgeluisterd door het VAIJ-bestuur, partners en docenten van het IJscentrum. VAIJ-voorzitter Jacques Vos onderschreef nog eens hoe belangrijk het voor de ambachtelijke ijsbranche is om goed opgeleid te zijn. Het niveau van de ijsbereiders bepaalt voor een belangrijk deel het imago van de sector. In het kwalificatiedossier IJsbereider van het IJscentrum ligt een neutraal en gedegen opleidingstraject vast, dat opleidt tot branche-erkende diploma’s die tevens de SVH-erkenning hebben.

Vergrootglas

Hanneke Westland, secretaris van de SVH-meestertitels, gaf een toelichting op de wijze waarop de SVH de opleidingen en examens van het IJscentrum onder een vergrootglas legt, om de kwaliteit en het niveau te controleren en te bewaken. Daarbij vertelde ze hoe je door kennis en ervaring de hoogste graad van vakbekwaamheid kan bereiken met als kroon op het werk de SVH-meestertitel.

Delen

SVH-meesterijsbereider Bert Waninge behaalde dit voorjaar de SVH-meestertitel. De sympathieke vakman deelt graag zijn ervaringen met de geslaagde kandidaten. De passie waarmee Waninge zijn verhaal doet, is een inspiratie voor iedereen. Daarna maakte hij bekend wie de best geslaagde ijsbereider dit jaar is: Robin Kruikemeier. Hij slaagde met een 9,5 voor zijn theorie en een 8,1 voor zijn praktijk en behaalde daarmee de hoogste score.

Certificaat

De feestelijkheden werden extra feestelijk toen Toos houwers, directeur van de Houwers Groep, het inspectiecertificaat uitreikte aan Ron Hansen en Jacques Vos en daarmee het IJscentrum als gecertificeerd verklaarde voor het hygiënebeleid en verantwoorde bedrijfsvoering.

Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...

Suikers reduceren en vervangen

Suikers reduceren en vervangen

Het IJscentrum introduceert de nieuwe dagcursus Suikerreductie. De eerste editie staat gepland voor 11 november. Met deze dagtraining speelt IJscentrum in op de trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding. Docent Bas van Haaren verzorgt deze specialisatiecursus.