Kersverse ijsbereiders behalen diploma

WAGENINGEN – Spannend was het voor de examenkandidaten van het IJscentrum die maandag 20 juni het ijsbereidersdiploma hoopten op te halen. Dit jaar waren er 83 geslaagde IJsbereiders en Gespecialiseerd ijsbereiders. Bert Waninge,  SVH-meesterijsbereider, reikte de oorkonde en de daar bijbehorende prijs uit aan de best geslaagde examenkandidaat, Robin Kruikemeier.

Belang onderstreept

Ron Hansen, cursuscoördinator van het IJscentrum, leidde de feestelijke bijeenkomst die verder werd opgeluisterd door het VAIJ-bestuur, partners en docenten van het IJscentrum. VAIJ-voorzitter Jacques Vos onderschreef nog eens hoe belangrijk het voor de ambachtelijke ijsbranche is om goed opgeleid te zijn. Het niveau van de ijsbereiders bepaalt voor een belangrijk deel het imago van de sector. In het kwalificatiedossier IJsbereider van het IJscentrum ligt een neutraal en gedegen opleidingstraject vast, dat opleidt tot branche-erkende diploma’s die tevens de SVH-erkenning hebben.

Vergrootglas

Hanneke Westland, secretaris van de SVH-meestertitels, gaf een toelichting op de wijze waarop de SVH de opleidingen en examens van het IJscentrum onder een vergrootglas legt, om de kwaliteit en het niveau te controleren en te bewaken. Daarbij vertelde ze hoe je door kennis en ervaring de hoogste graad van vakbekwaamheid kan bereiken met als kroon op het werk de SVH-meestertitel.

Delen

SVH-meesterijsbereider Bert Waninge behaalde dit voorjaar de SVH-meestertitel. De sympathieke vakman deelt graag zijn ervaringen met de geslaagde kandidaten. De passie waarmee Waninge zijn verhaal doet, is een inspiratie voor iedereen. Daarna maakte hij bekend wie de best geslaagde ijsbereider dit jaar is: Robin Kruikemeier. Hij slaagde met een 9,5 voor zijn theorie en een 8,1 voor zijn praktijk en behaalde daarmee de hoogste score.

Certificaat

De feestelijkheden werden extra feestelijk toen Toos houwers, directeur van de Houwers Groep, het inspectiecertificaat uitreikte aan Ron Hansen en Jacques Vos en daarmee het IJscentrum als gecertificeerd verklaarde voor het hygiënebeleid en verantwoorde bedrijfsvoering.

Lees ook
NL IJs krijgt steeds meer vorm

NL IJs krijgt steeds meer vorm

Onlangs bracht ik met trots weer een wijziging aan op mijn LinkedIn-profiel. Vanaf 1 augustus mag ik mij namelijk voorzitter noemen van het sectorhuis NL IJs. Al lange tijd wordt hierover gesproken en in het begin van 2020 is er een intentieverklaring over getekend. Wat is begonnen als een ‘bouwpakket’ met een hoop losse onderdelen groeit iedere dag...

Nieuwe locatie Ice This Day

Nieuwe locatie Ice This Day

Ice This Day heeft een nieuwe locatie. Het jaarlijkse event voor de ijsbranche op 14 september vindt niet plaats bij het IJscentrum maar bij Postillion Hotel & Convention Centre Rotterdam. IJsondernemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze dag vol inspiratie en kennis.

Cursussen IJscentrum september 2021

Cursussen IJscentrum september 2021

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursus Ijsbereider en Vegan IJs op de planning.