Jacques Vos interim-voorzitter VAIJ

Jacques Vos interim voorzitter VAIJ (Medium)

WAGENINGEN - Jacques Vos is aangewezen als voorlopig voorzitter van de VAIJ. Vos, manager van het IJscentrum, bekleedt al de secretarisfunctie binnen het VAIJ-bestuur. Hij volgt Jaap Pleit op die te kennen heeft gegeven te stoppen als voorzitter van de branchevereniging voor ijsbereiders. Vos vervult de functie van voorzitter in ieder geval tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering van de VAIJ, dit najaar. Daar valt de uiteindelijke beslissing wie definitief de nieuwe voorzitter wordt.

Lees ook
Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.