IJssalon Florence behaalt derde plaats in Rome

Steff Janssen van IJssalon Florence

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft afgelopen weekend tijdens het Gelato Festival Next Generation 2019 in Rome de 3e plaats behaald. In het Villa Borghese park maakte hij zijn nieuwe smaak ‘apricot almond pie’, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato.

“IJs draaien is natuurlijk al een mooi vak, maar als je het op zo’n locatie mag doen dan is dat helemaal top”, aldus Steff. In deze ijswedstrijd nam hij het op tegen andere ijssalons uit onder andere Spanje, Hongarije, Bulgarije, Duitsland en België.

Beoordeling
De wedstrijd startte vrijdag 12 april met de voorbereidingen. Zaterdag 13 april werd er al vroeg in de ochtend maar liefst 60 liter ijs gedraaid. Hierna stond Steff de jury te woord om de smaak en grondstoffen van zijn creatie toe te lichten. Na complimenten van de jury voor de smaak en presentatie van zijn ijs, volgde de daadwerkelijke beoordeling.

In de beoordeling weegt het juryrapport voor 60% mee, de overige 40% wordt gebaseerd op de beoordeling van het aanwezige publiek dat de kans kreeg alle verschillende smaken te proeven. Na een spannende prijsuitreiking eindigde IJssalon Florence op een mooie derde plaats. Ook een speciale kinderjury was vol lof over het ijs van Steff, en beloonde hem met een eerste plaats.

Dat Steff in de prijzen is gevallen is niet zo vreemd want afgelopen jaar won hij goud met zijn ijscreatie en daardoor won IJssalon Florence voor de vierde keer de titel Beste ijssalon van Nederland.

Dossiers
Lees ook
Lorenz De Groot nieuwe ijskampioen

Lorenz De Groot nieuwe ijskampioen

Lorenz De Groot is op de Horecava in Amsterdam de onbetwiste winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Gelato; een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. De ijsmaker van IJssalon Lorenzo in Utrecht blies de jury - onder leiding van Belgisch sterrenchef patissier Roger Van Damme - omver met zijn ‘Mapapa’; een combinatie van ijs met...

IJs in tankstations steeds populairder

IJs in tankstations steeds populairder

IJs kopen na het tanken valt tegenwoordig helemaal in de smaak. Steeds meer tankwinkels openen een shop-in-shopconcept. Loogman Tanken & wassen is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf verkoopt sinds twee jaar vers ambachtelijk roomijs van De IJswinckel.

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.