IJs van Co succesvol door eenvoud

ijs van co

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag.

Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment bewust zeer klein te houden.” IJs van Co verkoopt vanille-ijs, dat zacht wordt afgedraaid en in hoorntjes en bekers wordt gespateld. “Door de snelheid waarmee we een bak verkopen en doordat we gedurende de dag steeds vers ijs draaien, blijft het ijs mooi zacht”, aldus Miranda: vrouw van de eigenaar: Gerrit Dros. “Het is beslist geen softijs, al gaan we die discussie maar niet meer aan.”

Van ver

De klanten van het ijsloket komen van heinde en verre langs Hoenderloo rijden. Er belde een man op om te vragen hoe laat het loket die dag zou sluiten, waarop Gerrit zei dat de meneer het nog makkelijk kon halen omdat ze nog anderhalf uur open waren. “Ik ga mijn best doen en hard doorrijden”, zei de man. Hij bleek honderdveertig kilometer verderop te wonen. “Deze man had vroeger, jaren geleden, een paar weken met zijn ouders in Beekbergen gekampeerd. Hij herinnerde zich ons ijs nog altijd en was bereid om daarvoor dat hele eind in de auto te zitten.”

Melkfabriek

IJs van Co is gevestigd in een pand dat vroeger een melkfabriek was. Al sinds 1938 hoort er bij de locatie een vergunning om er ijs te mogen maken. “Vroeger gebeurde dat slechts enkele weken per jaar, in de vakantieperiode”, zegt Gerrit “IJs was echt een luxeproduct.” Inmiddels is het allang geen melkfabriek meer, maar wel een groothandel in zuivelproducten en een ijszaak. “We zijn een kleine groothandel, met heel goed contact met onze klanten”, aldus Gerrit.

Meer weten? Lees dan het complete artikel over IJs van Co in Vakblad IJs! 4-2018. Nog geen abonnee? Vraag hier een gratis nummer aan.

Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...