Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na Horecava

Houwersgroep Bokaal

Jaarlijks vinden tijdens Horecava de Lekkerste Wedstrijden plaats. Vier dagen lang strijden deelnemers in verschillende categorieën om het lekkerste gerecht. Elke deelnemer wordt door de inspecteurs van Houwers Groep grondig gekeurd op een voedselveilige en hygiënische werkwijze. Om het belang van voedselveiligheid extra te benadrukken, roept het inspectiebureau de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020 in het leven.

Al sinds jaar en dag vervult Houwers Groep de rol van jury bij de Lekkerste Wedstrijden. De inspecteurs van Houwers Groep zijn vier dagen lang tijdens de Lekkerste Wedstrijden aanwezig om de deelnemers te beoordelen op een hygiënische en voedselveilige werkwijze. Van Lekkerste Maaltijdsalade tot Lekkerste Burger: elk gerecht en iedere deelnemer gaan onder de loep van Houwers Groep. Een gerecht kan namelijk nog zo lekker zijn; een voedselveilige werkwijze is cruciaal voor de horecagast. Om het belang van voedselveiligheid te benadrukken, roept Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal in het leven. Een eigen award, uitgereikt door het bureau dat al 30 jaar leading is op het gebied van voedselinspectie.

Over all winnaar

Naast de puntentelling voor de Lekkerste Wedstrijden-awards houden de inspecteurs een aparte puntentelling bij. De persoon die over all het beste scoort op een hygiënische en voedselveilige werkwijze, krijgt in de week na Horecava de speciale award uitgereikt. Ben je deelnemer aan een van de Lekkerste Wedstrijden en wil je kans maken op deze bokaal? Bereid je dan extra goed voor. Neem bijvoorbeeld de hygiënecode van jouw sector goed door en geef extra aandacht aan de punten die worden genoemd bij Persoonlijke Hygiëne. Wie weet staat Houwers Groep dan na Horecava bij jou op de stoep!

De Lekkerste Wedstrijden vinden van 13 tot en met 16 januari plaats op Horecava in de Amsterdam RAI.

 

Lees ook
Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.

‘Zorg voor een positieve uitstraling’

‘Zorg voor een positieve uitstraling’

Gedurende deze coronaperiode doen de inspecteurs van Houwers Groep verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze eerste editie: 5 vragen aan inspecteur Jacco Calf. Hij verzorgde een inspectie bij een ijssalon in Amsterdam.

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te...