Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

IJs_Unsplash

Foto: Unsplash

Bakkerij- en ijsgrondstoffen groothandel Hefe van Haag presenteerde op de huisbeurs voor ijsbereiders, de ‘Gelato Days’, het product EQu. Dit poederproduct is een puur natuurlijke suikervervanger en voldoet volledig aan de nieuwe EU-doelstellingen om suiker in bijvoorbeeld schepijs met minimaal 30 procent te reduceren.

Schepijsproducten worden wereldwijd door consumenten gewaardeerd. Verfrissend en lekker. Het onmisbare ingrediënt suiker is echter veroorzaker van obesitas en overgewicht en daarom is suikerreductie een belangrijke maatschappelijke trend en verantwoordelijkheid. Johan Rikken, manager IJs bij Hefe van Haag (Kempen, Duitsland), heeft ruim een jaar onderzoek gedaan naar suikerreductie in schepijs. Hjij gelooft dat het nieuwe product EQu de oplossing voor suikerreductie in ijs is.

Suikerreductie

Rikken: “Suikerreductie in schepijs is onze ambitie. Het is zowel voor de producent als voor de consument van groot belang dat er minder suiker in producten wordt gebruikt, aangezien te veel suiker een negatieve impact heeft op onze gezondheid. De rol van suiker in ijs is echter bepaald geen sinecure: zoetmakend, zorgt voor volume en heeft een vriespuntverlagend effect, is viscositeitsverhogend, smaakversterkend en belangrijk bij bewaring. De toevoeging van suiker is dus erg belangrijk in smaakvolle ijsproducten.”

EQu

“Het poeder EQu vervangt minimaal 30 procent van de suikers in het ijs, maar zorgt er toch voor dat de smaak, het aangename mondgevoel en de schepbaarheid 100 procent behouden blijven. De ijsbereider boet niets in wat betreft functionele en sensorische eigenschappen van zijn eigen ijsproducten. Het schepijs dat is bereid met EQu komt krachtig tegemoet aan de richtlijnen van Goede Voeding zoals opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De consument proeft geen verschil, of het moet zijn dat het nóg lekkerder smaakt. Die ervaringen hebben we al en dat is dus een positieve ontwikkeling.”

MVO door MoNa

“Door het gebruik van EQu werkt zowel producent als ijsbereider met een eigentijds Mother Nature (MoNa) product volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. EQu is te gebruiken in ijs, patisserie, bakproducten, en zorgt ook voor minmaal 30% suikerreductie in foodproducten zoals ketchup, bavarois, jam en slagroom. Met EQu heeft Hefe van Haag een gepatenteerde,  innovatieve productontwikkeling in handen die zowel commercieel als maatschappelijk verantwoord (MVO) aantrekkelijk is. De hedendaagse natuurlijke mindset zorgt voor een positief gevoel bij gebruikers, want EQu maakt genieten van ijs en andere producten zo gezond mogelijk. Uiteraard met respect voor de ‘gelato artigianale tradities’, maar dan wel met de focus gericht op technische innovatie voor een puur, natuurlijk en gezonder eindproduct.”

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Eerder gaf de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het advies om ijssalons alléén open te houden voor afhaal en/of bezorging, als zij zich volledig kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dit advies blijft maar: “Neem de regels serieus en geef in geen enkele situatie je eigen interpretatie aan de huidige richtlijnen. Gezien de kritieke situatie...

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

IJscentrum sluit tot april vanwege coronavirus

Het IJscentrum heeft besloten om tot en met 31 maart geen cursussen te verzorgen in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Dit besluit werd genomen nadat de regering 12 maart nieuwe maatregelen afkondigde om het coronavirus COVID-19 in te dammen.