Foto-impressie: geslaagde eerste dag IJsVak-Beurs

22 februari 2017

UDEN - De eerste dag van IJsVak-Beurs 2017 dat plaatsvindt in Theater Markant in Uden heeft een kleine 600 bezoekers getrokken: een record. De verwachting is dat er op dag twee nog zo'n 400 ijsprofessionals dé beurs voor ambachtelijke ijsbereiders gaan bezoeken zodat het totaal aantal geïnteresseerden op rond de duizend uitkomt.

Spectaculair

Op dag één van de beurs, dinsdag 21 februari, stond de strijd om de Gouden IJscreatie centraal. In totaal 23 deelnemers gingen met elkaar de strijd aan om in zes minuten tijd de mooiste ijscoupe te maken, met de wedstrijdsmaak hazelnoot er in centraal. Het leverde spectaculaire, maar ook zenuwslopende taferelen op. De coupes zijn beoordeel door een professionele vakjury onder aanvoering van patissier en ijsbereider Bart-Jeroen van Overveld. Nieuw dit jaar is dat de coupes ook zijn beoordeeld door een 3-koppige kinderjury in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. De uitslag van de Gouden IJscreatie is woensdag 22 februari om 17.00 uur in Theater Markant in Uden.

Hazelnoot

Dag twee van IJsVak-Beurs staat in het teken van het beoordelen van het ijs dat door de 71 deelnemers aan de Gouden IJsspatel is ingeleverd. De smaak die centraal staat is hazelnoot. De jury buigt zich vandaag over de inzendingen en zal al het ingeleverde ijs proeven en vaktechnisch beoordelen. De uitslag van de Gouden IJsspatel is dinsdag 22 februari om 17.00 uur. Ook worden dan de winnaars bekendgemaakt van de categorieën Kinderjury en Beste Nieuwkomer.

Workshops

Ook op de tweede beursdag tonen de circa 30 exposanten op IJsVak-Beurs de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van ijsbereiding en -presentatie. Verder worden er een aantal workshops georganiseerd over onder meer social media en voedselverspilling en is er een presentatie van het project waarbij het Ambachtlijke IJscentrum gaat samenwerken met de HAN op het gebied van sensorisch onderzoek.

IJsVak-Beurs is woensdag 22 februari nog geopend tot 18.00 uur.

 

Altijd op de hoogte blijven?