Eerste Baskin-Robbins geopend in Nederland

Vakblad IJS!_Opening Baskin Robbins

Baskin-Robbins, de grootste ijsketen ter wereld, opende 25 april zijn deuren in Utrecht. Deze eerste vestiging in Nederland heeft een wereldwijd nieuw concept: eigengemaakte koffie, zitplaatsen en een bakery met onder andere crêpes, gebak en wafels. “Hierdoor is de hele dag een belevenis voor de klant, 365 dagen in een week”, aldus Roberto Fava, ondernemer van Dunkin' Donuts, het zusterbedrijf van Baskin-Robbins. De Nederlandse vestiging is de eerste Baskin-Robbins met dit concept.

De ijssalon werd feestelijk geopend met een dj en een toespraak van Nabil Besali, CEO van Amba Daoud en master-franchisenemer van het bedrijf in Nederland, en Roberto Fava. De bezoekers mochten een shake, wafels en het ijs proeven. Het interieur is roze met groen gekleurd en ‘typisch Hollands’. “Het enige wat over is van het oude concept is het logo aan de buitenkant”, aldus Fava.

Volgens Fava is de ijssalon een 24-uurs concept door het toevoegen van eigengemaakte koffie en lattés en een bakery. “In de winter kiezen mensen voor chocolademelk en een wafel en in de zomer voor ijs. Ook zijn er zitplaatsen en dit zie je niet veel in ijssalons. Als klap op de vuurpijl is het mogelijk om te ijsfonduen in de ijssalon."

Begin 2019 wil de ijssalon vier vestigingen hebben in Nederland. “De eerste locatie is in Utrecht, omdat in Utrecht alles gebeurt en de horeca ontwikkelt zich onderscheidend. Verder zijn we in onderhandeling met de NS voor vestigingen op het stations en zoeken wij vooral toplocaties, zoals in Amsterdam” aldus Fava.

De ijssalon verkoopt 31 smaken (ook in het logo is het nummer 31 verwerkt), waarvan 10 smaken de basis vormen. De andere smaken worden voortdurend gewisseld. In totaal werkt Baskin-Robbins met 1200 smaken. Binnenkort verschijnen ook typisch Nederlandse smaken in de ijssalon. Baskin-Robbins heeft meer dan 7900 winkels in 53 landen over de hele wereld.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag. Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment...