Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Hazelnoten_pixabay

Foto: Pixabay

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

De Dordtse bakker is landelijk bekend vanwege het hazelnootgebak, hazelnootschuim in laagjes opgebouwd met slagroom. Dit populaire gebak vormde ook het uitgangspunt voor het hazelnootijs van Brokking. Ook dit ijs verkoopt goed.

Nu komt er een nieuw ijsje bij, gebaseerd op het hazelnootijs van de bakker. Voor de ontwikkeling werkt de bakker samen met de Zwijdrechtse ijsmaker Lorenzo. “Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase, het is nog niet perfect, maar er moet nu al wel een naam voor bedacht worden”, vertelt een medewerker aan RTV Dordrecht. Hoe is ijsje eruit komt te zien is ook nog niet bekend.

Voor de naam vraagt de banketbakker om hulp. “Help jij ons aan een naam?”, staat er te lezen op de Facebookpagina. “Aan het plaatje kun je wel een beetje raden wat voor een ijsje het wordt, dus ga los en mail ons hoe jij denkt dat dit ijsje moet gaan heten! De winnende inzending krijgt 4 van deze heerlijke jongens!”

Bron: Facebook Banketbakkerij Brokking / RTV Dordrecht 

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
IJs in de media - november 2022

IJs in de media - november 2022

Unilever houdt Ben & Jerry's, overwinteren met poké bowls en zorgen om de toekomst. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Bijzonder kerstdessert

Bijzonder kerstdessert

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

De winterperiode leent zich uitstekend om te experimenteren met nieuwe ijssmaken. Hoe pak je dat aan en breng je zo’n innovatie aan de man? Drie ervaringsdeskundigen vertellen. Innovatie zorgt dat je relevant blijft en je boort zo nieuwe afzetmarkten aan.

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of