Bakkersvak breidt in 2018 uit met IJs

Bakkersvak

De vakbeurs Bakkersvak breidt haar beursprofiel in 2018 uit met het segment ‘IJs’. Daarmee vergroot de vakbeurs het aanbod met 20 procent. Prominente marktspelers als Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Ice Concepts Benelux, Bakeplus, Laan Heilo en Dawn Foods Benelux ondersteunen de uitbreiding. Ook voegt de organisatie in samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux een wedstrijdelement toe, namelijk de voorrondes van de Gelato World Tour voor Nederlandse ijsbereiders.

Volgens organisator Easyfairs is de ijsuitbreiding een logische stap in de ontwikkeling van Bakkersvak. “Uit onze bezoekersstatistieken blijkt dat een aantal ambachtelijke ijsbereiders hun weg naar Bakkersvak al weten te vinden. Nu het segment ‘IJs’ ook daadwerkelijk onderdeel uit maakt van het beursprofiel, verwachten we dat dit aantal verder zal toenemen. Bovendien sluit dit aan bij de trend dat de grenzen tussen brood & banket, chocolade en ijs steeds meer vervagen”, zegt Corine Visser, Event Manager bij Easyfairs.

De zevende editie van Bakkersvak is op 4 en 5 maart 2018 in de nieuwe locatie Evenementenhal Gorinchem. Hier wordt de nationale ambachtelijke bakkerijbeurs in een nieuw jasje gepresenteerd. Zo vindt de beurs in één hal plaats met meer ruimte en overzicht.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ben & Jerry’s organiseert Free Cone Day

Ben & Jerry’s organiseert Free Cone Day

Free Cone Day van Ben & Jerry’s keert terug. Op maandag 3 april deelt het ijsmerk in de Ben & Jerry’s Scoop Shop in de Witte de Withstraat in Rotterdam van 14:00 tot 2

De eetbare ijslepels van Ecopoon

De eetbare ijslepels van Ecopoon

Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.