Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

Bossche Bol_Wikimedia

Foto: Wikimedia

Bakker Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal in 's Hertogenbosch heeft iets nieuws bedacht. Het Bossche Bol-ijsje is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje. "De eerste reacties op straat zijn positief en net als bij de echte bol zit de inhoud over het hele gezicht", vertelt Jules aan Omroep Brabant.

Het idee voor het Bossche Bol-ijsje ontstond zo'n anderhalf jaar geleden. De vulling was de grootste uitdaging. Jules wilde de slagroom vervangen door ijs met een volle romige smaak, maar gewoon vanillie ijs werkte niet. Hij kwam uiteindelijk uit bij softijs en schafte hiervoor een softijsmachine aan. Van melk van 't IJsboerinneke in Moergestel maakte hij een romig softijs wat qua smaak in de buurt van de vette slagroom van de Bossche Bol komt. 

"We hebben nu de juiste bewerking en ingrediënten", vertelt Jules aan het Brabants Dagblad. "Het gaat om een hoorntje waarin softijs is gespoten. De rand wordt gedoopt in pure chocolade met caramelcrunch dat zorgt voor gouden glitter-effect. En bovenop het hoorntje komt de soes met ijs.’’

Woensdag 9 juni startte de verkoop officieel. Wethouder Jan Hoskamp nam het eerste ijsje in ontvangst en was enthousiast. Ook de reacties op straat zijn positief. Momenteel is alleen Royal Classic verkrijgbaar maar Jules is van plan om nog meer varianten te maken. Tijdens het EK is er een oranje versie met sinaasappel en er komt een variant met karamel-zeezout. 

Het Bossche Bol-ijsje is niet de eerste keer dat Jules iets nieuws bedenkt voor de Bossche Bol. Vorig jaar lanceerde hij middenin de coronacrisis een doe-het-zelfpakket waarmee consumenten zelf een Bossche Bol kunnen maken.

Bron: Brabants Dagblad / Omroep Brabant.

Dossiers
Lees ook
De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

De smaakbeleving en presentatie van vers ijs

Vers ijs is altijd het lekkerst, daar kan niemand omheen, maar hoelang blijft het vers en wat kan je daar zelf aan doen? Voorwaarden om je ijs zo lang mogelijk ‘vers’ te houden, zijn natuurlijk een goed uitgebalanceerd recept, een juiste bereidingswijze en vooral ook de juiste manier van bewaren en opslaan.

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

IJscentrum maakt instructievideo's over karamel, chocola en ijs

Het IJscentrum begon tijdens de coronacrisis met het maken van instructies. Onlangs kwamen hier zeven nieuwe video's bij. De filmpjes laten zien hoe je chocolade tableert, een ijsmix pasteuriseert en hoe je infuseert. Daarnaast is er aandacht voor natte en droge karamelbereidingsmethode. Verder is het overzicht van machines en menu-instructies nu compleet.