Roberto Gelato staat in de top 20 Europese ijssalons

06-09 Bakkersvak foto 6 op p9

De Britse krant The Guardian zette de top 20 van de Europese ijssalons op een rijtje. Naast Italiaanse, Duitse, Franse, Poolse, Hongaarse en Deense staat er één Nederlandse salon op de lijst, namelijk IJssalon Roberto Gelato uit Utrecht.

Roberto Gelato

De lijst van The Guardian werd samengesteld op basis van reistips van de lezers. Zij prijzen de romige en onderscheidende smaken van ijssalon Roberto Gelato. Aan het roer staat de succesvolle ijsbereider Roberto Coletti. Hij won onder andere de Gouden IJsspatel en behaalde in 2015 de tweede plaats bij de Coppa d'Oro.

Volgens de lezers van de Guardian is Frollini de absolute aanrader. Frolini is Italiaanse chocolade met hazelnootkoekjes. Een andere smaak die wordt aangeraden is cappricio, panna cotta met zelfgemaakte caramelsaus en gecarameliseerde pinda's. Robert maakt dagelijks vers ijs van biologische melk.

La Martinière

Voor het beste ijs van Europa moet je volgens de lezers van The Guardian afreizen naar het Franse Île de Ré. Daar is de ijssalon La Martinière gevestigd op de kade van Saint-Martin-de-Ré en bij de Baleines vuurtoren. De salon verkoopt veel verschillende smaken ambachtelijk room- en sorbetijs. Daarnaast maken zelf ijsjes op een stokje, macarons en verschillende soorten patisserie. Een van de lezers van de Guardian zegt: "Er zijn te veel smaken om te tellenm. Mijn drie jaar oude zoontje kreeg geen genoeg van het simpele vanille-ijs, mijn man van de caramel met zeezout en ik zelf van de Ferrero Rocher en de gepeperde framboos."

Lees ook
IJssalon Roberto Gelato wint Coppa d’Oro op de MIG

IJssalon Roberto Gelato wint Coppa d’Oro op de MIG

De oudste ijsbeurs in Italië; Mostra Internazionale del Gelato Artigianale (MIG), vond dit jaar plaats op 2 tot en met 5 december. Roberto Coletti won met zijn vanille-ijs de gouden wereldbeker; de Coppa d’Oro. “Ik ben blij en trots. Ik geloof het gewoon niet”, zegt de grote winnaar Roberto Coletti van de Utrechtse ijssalon Roberto...

Innovatieve ijssalon De Potter

Innovatieve ijssalon De Potter

In het Belgische Bree is ijssalon ‘De Potter’ niet meer weg te denken. Het begon allemaal bij een pottenbakker, zijn verliefde dochter, Italiaanse vrienden en de passie voor ambachtelijk ijs maken. Nu staat informaticus Jochen Neyens aan het roer. Hij doet er alles aan om de ijssalon te laten evolueren. Succesverhaal In 1926 werd Lieske,...

IJssalon Heldro verkoopt 'Bolletje'-ijs

IJssalon Heldro verkoopt 'Bolletje'-ijs

Bij het opscheppunt van Heldro in Nijmegen is 'Bolletje'-ijs verkrijgbaar. Onder het motto 'Bolletje op je bolletje' topt de salon het klassieke Heldro ijs af met de kruidnoten van Bolletje en zijn de Heldro bubbelwafels afgemaakt met taai taai. Jan Verbeeten, mede-eigenaar van Heldro IJs zegt in Out of Home: “Of het nu zomer of winter is,...