Restauratiesubsidie voor IJssalon IIskâld

Ijsbollen_Unsplash

Foto: Courtney Cook via Unsplash

Goed nieuws voor IJssalon IIskâld. Het college van B en W van De Fryske Marren heeft besloten dat de ijssalon in Lemmer een restauratiesubsidie van 5000 euro krijgt om de brandschade aan hun pand in Lemmer te herstellen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

April 2020 brak er midden in de nacht brand uit in de ijssalon. "Met verslagenheid hebben wij vannacht machteloos moeten toekijken hoe onze geliefde zaak in brand stond", stond er 13 april 2020 te lezen op de Facebookpagina van de salon. "De brand is waarschijnlijk ontstaan in de meterkast en heeft binnen no time alles verwoest. Het pand staat nog, maar binnen is het een ravage. Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe wij ons hieronder voelen. De zaak waarin wij jarenlang met zo veel plezier en liefde hebben gewerkt, met al onze collega’s, is binnen een paar uur niks meer van over."

Het pand waarin de ijssalon is gevestigd is een gemeentelijk monument. Bij het indienen van de vergunningsaanvrag kwam de eigenaar erachter dat hij subsidie aan kon vragen om het pand te restaureren. Hoewel de subsidieaanvraag eigenlijk ingediend had moeten worden voor de aanvang van de werkzaamheden, heeft het college van B en W van De Fryske Marren besloten om een uitzondering te maken vanwege 'uitzonderlijke omstandigheden en overmacht'.

Bron: Leeuwarder Courant

Dossiers
Lees ook
GELATISSIMO 2022: succesrecepten voor ijsprofessionals

GELATISSIMO 2022: succesrecepten voor ijsprofessionals

Coole techniek, hete trends en ideeën om je mond bij af te likken: verheug u op de GELATISSIMO in Stuttgart! Op de grootste vakbeurs voor ambachtelijk geproduceerd consumptie-ijs ten noorden van de Alpen, vindt u van 5 tot 9 februari 2022 alle ingrediënten voor uw succesvolle ijssalon.

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceert een nieuw logo.

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...