Restauratiesubsidie voor IJssalon IIskâld

19 oktober 2021 Redactie Vakblad IJs
Foto: Courtney Cook via Unsplash

Goed nieuws voor IJssalon IIskâld. Het college van B en W van De Fryske Marren heeft besloten dat de ijssalon in Lemmer een restauratiesubsidie van 5000 euro krijgt om de brandschade aan hun pand in Lemmer te herstellen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

April 2020 brak er midden in de nacht brand uit in de ijssalon. "Met verslagenheid hebben wij vannacht machteloos moeten toekijken hoe onze geliefde zaak in brand stond", stond er 13 april 2020 te lezen op de Facebookpagina van de salon. "De brand is waarschijnlijk ontstaan in de meterkast en heeft binnen no time alles verwoest. Het pand staat nog, maar binnen is het een ravage. Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe wij ons hieronder voelen. De zaak waarin wij jarenlang met zo veel plezier en liefde hebben gewerkt, met al onze collega’s, is binnen een paar uur niks meer van over."

Het pand waarin de ijssalon is gevestigd is een gemeentelijk monument. Bij het indienen van de vergunningsaanvrag kwam de eigenaar erachter dat hij subsidie aan kon vragen om het pand te restaureren. Hoewel de subsidieaanvraag eigenlijk ingediend had moeten worden voor de aanvang van de werkzaamheden, heeft het college van B en W van De Fryske Marren besloten om een uitzondering te maken vanwege 'uitzonderlijke omstandigheden en overmacht'.

Bron: Leeuwarder Courant

Altijd op de hoogte blijven?