Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

Per 1 januari 2019 is met terugwerkende kracht Alberco Holding ingestapt als aandeelhouder bij Vipam International BV in Geldermalsen, leverancier van een hoogwaardig assortiment grondstoffen, hulpmiddelen en bijzondere decoratiematerialen in food.

Alberco Holding is in eigendom van Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma Bakery Ingredients. De samenwerking moet gaan leiden tot een sterke(re) marktpositie van Vipam op gebied van import en verkoop van premium merken in Nederland. Doel is om zo banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders te helpen met het creëren van producten met een hoger kwaliteitsniveau.

Voor Arjan van de Rovaart, eigenaar van Vipam, is de participatie van Alberco Holding een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. “Vooral strategisch gezien en voor de continuïteit van Vipam is het goed deze stap te zetten. Ik ben er trots op dat Alfred is ingestapt. Vipam houdt daarmee een persoonlijke invulling en Alfred en ik delen de visie over de toekomst van de ambachtelijke bakkerij.”

Breder pakket aanbieden

Met de uitbreiding van de Vipam-portfolio, die een belang van 35 procent neemt in het 60-jarige importbedrijf, zijn er voordelen. Door de samenwerking kan er een breder pakket aan merken aangeboden worden. Vipam vertegenwoordigt merken als Cointreau, De Kuyper, HUG, Felchlin, Babbi, Schokinag en Kessko.

 

Meer over
Lees ook
Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Nieuw hoofdkantoor voor Felchlin Zwitserland

Na meer dan 100 jaar, werd in januari 2019 het hoofdkantoor van Max Felchlin AG met de productieruimten en de kantoorfaciliteiten samengevoegd in Ibach-Schwyz. Op deze manier is er een centrale faciliteit ontstaan, waar ruimte is voor zowel medewerkers van productie evenals kantoor, maar waar ook klanten en leveranciers samen komen.

Arthur Tuytel en Vipam geven masterclass

Arthur Tuytel en Vipam geven masterclass

Arthur Tuytel liet tijdens Bakkersvak 2019 op de stand van Vipam de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor wie meer wilde bood Vipam de mogelijkheid om een masterclass te volgen op het gebied van bonbons, truffels, dessertgebak en tartelettes.

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...