Nieuwe aandeelhouder versterkt Vipam International

9 januari 2020

Per 1 januari 2019 is met terugwerkende kracht Alberco Holding ingestapt als aandeelhouder bij Vipam International BV in Geldermalsen, leverancier van een hoogwaardig assortiment grondstoffen, hulpmiddelen en bijzondere decoratiematerialen in food.

Alberco Holding is in eigendom van Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma Bakery Ingredients. De samenwerking moet gaan leiden tot een sterke(re) marktpositie van Vipam op gebied van import en verkoop van premium merken in Nederland. Doel is om zo banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders te helpen met het creëren van producten met een hoger kwaliteitsniveau.

Voor Arjan van de Rovaart, eigenaar van Vipam, is de participatie van Alberco Holding een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. “Vooral strategisch gezien en voor de continuïteit van Vipam is het goed deze stap te zetten. Ik ben er trots op dat Alfred is ingestapt. Vipam houdt daarmee een persoonlijke invulling en Alfred en ik delen de visie over de toekomst van de ambachtelijke bakkerij.”

Breder pakket aanbieden

Met de uitbreiding van de Vipam-portfolio, die een belang van 35 procent neemt in het 60-jarige importbedrijf, zijn er voordelen. Door de samenwerking kan er een breder pakket aan merken aangeboden worden. Vipam vertegenwoordigt merken als Cointreau, De Kuyper, HUG, Felchlin, Babbi, Schokinag en Kessko.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?