Movuz introduceert IceMobil

Movuz introduceert een nieuwe innovatie: de IceMobil. “De IceMobil is een ‘plug & play’ systeem voor de bereiding van verschillende ijsgerechten”, stelt de Nederlandse fabrikant.

  • Introductie

Inmiddels heeft de eerste introductie van de IceMobil plaatsgevonden bij verschillende vestigingen van de Albert Heijn. Met de IceMobile kunnen gebruikers de temperatuur van een deel van het bovenblad instellen tot ongeveer -30 graden Celsius. “Vanuit vloeibare ingrediënten kunnen ijs gerelateerde gerechten worden bereid”, aldus het bedrijf. De IceMobil maakt deel uit van de 95-Serie, die Movuz heeft ontwikkeld. “Alle mobiele systemen binnen de 95-Serie zijn standaard uitgevoerd met een inklapbaar buffet klep. Alle systemen worden daarnaast uitgevoerd in RVS soort, wielen en apparatuur.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.