Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar_cover

Luisteren naar elkaar: meer rust, balans en resultaat op het werk – onderdeel van de communicatiemethode van Thomas Gordon – leert je een goede relatie met de ander opbouwen en geeft je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk.

Met dit boek kun je zelf aan de slag om je persoonlijke effectiviteit te vergoten. Dat bereik je door voor je eigen belangen op te komen, met respect voor de ander, door open en actief naar anderen te luisteren, zodat zij zich begrepen en gewaardeerd voelen. En door conflicten op te lossen op zo’n manier dat iedereen als winnaar naar huis gaat. Kortom, door jezelf te blijven, met respect voor anderen.

Thomas Gordon introduceerde in zijn boek ‘Luisteren naar kinderen’ voor het eerst de gesprekstechniek, waarmee hij duizenden ouders verder heeft geholpen. Van dat boek werden ruim 6 miljoen exemplaren verkocht. Op basis van deze methode schreef Linda Adams ‘Luisteren naar elkaar’, zodat nu ook volwassenen ermee aan de slag kunnen. Het is een praktisch boek met oefeningen, voorbeelden en vragen voor eigen onderzoek

Dossiers
Lees ook
Pride and Pudding - Regula Ysewijn

Pride and Pudding - Regula Ysewijn

Met de verwijzing naar Jane Austens bekendste boek Pride and prejudice en de ondertitel ‘De geschiedenis van de Britse pudding in hartige en zoete recepten’ maakt Regula Ysewijn meer dan duidelijk dat dit boek bestemd is voor liefhebbers van Engelse bakproducten. Maar dit boek biedt meer. De Belgische Ysewijn is culinair auteur en fotograaf....

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

Puur thee van theesommelier Veerle Stoffels

“Zij die nog denken dat theedrinken voor zieke mensen is, zullen wij met dit boek gegarandeerd op andere gedachten brengen.” Thee wordt alsmaar populairder, een tendens die wordt aangewakkerd door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl.

Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.