Luisteren naar elkaar

2 juni 2020

Luisteren naar elkaar: meer rust, balans en resultaat op het werk – onderdeel van de communicatiemethode van Thomas Gordon – leert je een goede relatie met de ander opbouwen en geeft je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk.

Met dit boek kun je zelf aan de slag om je persoonlijke effectiviteit te vergoten. Dat bereik je door voor je eigen belangen op te komen, met respect voor de ander, door open en actief naar anderen te luisteren, zodat zij zich begrepen en gewaardeerd voelen. En door conflicten op te lossen op zo’n manier dat iedereen als winnaar naar huis gaat. Kortom, door jezelf te blijven, met respect voor anderen.

Thomas Gordon introduceerde in zijn boek ‘Luisteren naar kinderen’ voor het eerst de gesprekstechniek, waarmee hij duizenden ouders verder heeft geholpen. Van dat boek werden ruim 6 miljoen exemplaren verkocht. Op basis van deze methode schreef Linda Adams ‘Luisteren naar elkaar’, zodat nu ook volwassenen ermee aan de slag kunnen. Het is een praktisch boek met oefeningen, voorbeelden en vragen voor eigen onderzoek

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?