Koppert Cress genomineerd voor de Nationale Ondernemersprijs

8 augustus 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Teler Koppert Cress, onder meer bekend van Nederlandse vanille, is genomineerd voor de Nationale Ondernemersprijs. Deze prijs voor belangrijke mkb-ondernemingen wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door de Ondernemer, het Algemeen Dagblad en regionale titels van DPG Media. Koppert Cress is een van de tien nominaties.

Koppert Cress kweekt cressen op een duurzame manier en is een van de eerste grootschalige gebruikers van LED-belichting. Het bedrijf maakt gebruik van warmte- en koudeopslag, zonthermie en aquathermie en teelt 80 verschillende producten op 10 hectare grond. Vorig jaar lanceerde het bedrijf Planifolia-vanille, geteeld in Nederlandse kassen.

De genomineerden voor de Nationale Ondernemersprijs zijn door een vakjury geselecteerd uit een lijst van 110 bedrijfsnamen die waren voorgedragen door de betrokken redacties. De jury bestaat uit Annemarie van Gaal (ondernemer en columnist), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) en Michiel Müller (ceo van Picnic).

Op de lijst van nominaties staan nog vier andere foodbedrijven: LocalTea, Protix, Kipster en Kingfish. De prijs wordt op 7 september aan de winnaar uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. Stemmen kan onderaan het bericht op de website van de Ondernemer.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?