Zoektocht naar lekkerste vanille-ijsje van Limburg

vanille ijs_pxhere

Foto: Pxhere

In de Belgische provincie Limburg is momenteel de zoektocht naar het Lekkerste vanille-ijsje gaande. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door consumenten en een vakjury. Dat meldt organisator dagblad Het Belang van Limburg.

Tot 11 juli konden de lezers van Het Belang van Limburg online stemmen voor hun favoriete ijssalon. De vijf ijssalons die de meeste stemmen hebben gekregen, krijgen binnenkort een bezoekje van de vakjury. De vakjury bestaat uit: chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren, Goesting-journalist en culi-kenner Rudi Smeets en ijsjesliefhebber en radiopresentatrice Anke Buckinx.

Deze jury proeft het vanille-ijs en bepaalt de uiteindelijke winnaar. 17 juli maakt Het Belang van Limburg in het weekendmagazine Goesting bekend welke ijssalon het lekkerste vanille-ijsje van Limburg draait. 

Bron: Het belang van Limburg

Dossiers
Lees ook
Vierde generatie zorgt voor vierde transformatie in ijssalon De Hoop

Vierde generatie zorgt voor vierde transformatie in ijssalon De Hoop

“Dit kan echt alleen maar jouw zaak zijn”, zeggen collega-ijsbereiders lachend wanneer ze de vernieuwde winkel van ijssalon De Hoop in Blaricum binnenstappen. Roze plafonds, een terrazzovloer en als eyecatcher een joekel van een centraal geplaatste, ronde vitrine: een ijspodium. Eigenaresse Caroline Kooij straalt ervan. “Het was tijd voor vernieuwing.”

Gelato Giuliano profiteert van vakantiesfeer

Gelato Giuliano profiteert van vakantiesfeer

Koud een half jaar na de start van ijssalon Gelato Giuliano in Antwerpen werd eigenaar Julien Limbach in 2021 uitgeroepen tot beste ijsbereider van België. Met ijs van eekhoorntjesbrood en andere klassieke en creatieve smaakcombinaties maakt deze ijssalon naam. “Door de hoge kwaliteit van ingrediënten zijn de mensen bereid 4 euro per bol te betalen.”

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Verschillende media meldden vorige week dat het kabinet vanaf volgend jaar het wettelijk minimumloon wil verhogen. Brancheorganisaties in de detailhandel en winkelambachten, waaronder, NBOV, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) vrezen dat dit tot grote problemen gaat leiden en pleiten voor een...