Italiaans ijs tijdens Summer Fancy Food Show

Vakblad IJs!_FancyFood_NY_2018

Tijdens de Summer Fancy Food Show in New York werd ambachtelijk Italiaans ijs gepromoot. Verschillende Italiaanse leveranciers waren aanwezig op de beursvloer, er was een experimentele stand van Sigep en de Italianen lieten van zich horen tijdens de seminars. De Italian Exhibition Group (IEG) noemde "het debuut van Sigep een groot succes".

Italian Exhibition Group (IEG)

Op de beursvloer had Sigep een experimentele stand. Hier konden de beursbezoekers echt Italiaans ijs en Italiaanse espresso proeven. Daarnaast waren er croissants en patisserie te zien en te proeven. De stand kreeg volgens IEG grote belangstelling van het Amerikaanse publiek.

De Italiaanse delegatie bezocht het seminar 'Market Trends for Artisan Gelato in the United States', dat werd gegeven door Phil Kafarakis, directeur van de Specialty Food Association. Flavia Morelli, Group Brand Manager van de IEG) was aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de leidende bedrijven van de sector. Zoals John McCabe (Carpigiani USA), Pierpaolo Colombo (Babbi),  Rodrigo Florim (MEC3 USA), Anna Pata (Pregel America) en Domenico Piscioneri (IFI USA).

Op de beursvloer konden de Italianen goede zaken doen. De betrokken bedrijven gaven na afloop aan tevreden te zijn over het verloop. Voor ambachtelijk ijs waren er vertegenwoordigers van Carpigiani (ijsmachines), Ifi  (ijsvitrines), en grondstoffenleveranciers Babbi, Pregel en Mec3. Daarnaast waren Hausbrandt (koffie), La Spaziale (espresso machines) en Forno d’Asolo voor de patisserie en croissants aanwezig.

Sigep 2019

Al met al was het een klein voorproefje van de veertigste editie van Sigep, de vakbeurs voor ambachtelijk ijs, patisserie, bakkerij en koffie. Deze vindt plaats in Rimini van 19 tot en met 23 januari 2019. De organisatie verwacht dat er dankzij de samenwerking met de Italian Trade Agenda (ITA) ook een delegatie Amerikanen naar Sigep 2019 komt.

Summer Fancy Food Show 2018

De Summer Fancy Food Show 2018 is een van de grootste vakbeurzen voor voedingsmiddelen in Noord Amerika. De promotie van Italiaans ijs op deze beurs kwam tot stand door de samenwerking tussen IEG en de Specialty Food Association.

   
Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...