IJssalons in Limburg telefonisch het slechts bereikbaar

17 juni 2017

Het is volop zomer. De temperaturen lopen op. Veel mensen zoeken verkoeling en een koud ijsje kan daar goed bij helpen. Voor de ijssalons is dit fijn, omdat ze erg afhankelijk zijn van het seizoen. Voor sommige ondernemingen is het lastig om de rest van het jaar te overleven. De ijssalons stromen nu weer vol maar hoe scoren ze op andere gebieden, zoals de klantenservice? Telefoonboek.nl zocht uit hoe telefonisch bereikbaar de ijssalons in Nederland zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 229 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'ijssalon'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij slechts negen ijssalons het geval, hetgeen neerkomt op 3,4 procent van de gevallen. Dat betekent dat 96,6 procent van de ijssalons weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Limburg relatief gezien het slechtst scoort op telefonische bereikbaarheid. Daar is 13 procent van de ijssalons niet goed bereikbaar. In Groningen, Zeeland, Flevoland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant, en Utrecht zijn er geen ijssalons gevonden met meer dan drie klachten.

  • Percentage overige provincies:
  • Limburg: 13 procent
  • Zuid-Holland: 6,9 procent
  • Gelderland: 6,3 procent
  • Noord-Holland: 4 procent

Altijd op de hoogte blijven?