IJssalon maakt 20 soorten chocolade ijs

HILLEGOM – In de ijssalons van Cadore in Lisse, Aalsmeer en Hillegom zijn binnenkort maar liefst 20 soorten chocolade ijs in de vitrine te vinden. Nergens in Nederland is dit ooit nog gelukt om van 20 verschillende chocoladesoorten ijs te maken, stellen de ijsmakers. De chocolade komt uit alle delen van de wereld. De ijsbereiders van Cadore maken alles zelf en werken alleen met eerlijke chocolade en op biologische basis.

Natuurlijk en biologisch

Sinds 2013 is ijssalon Cadore begonnen met het maken van ijs met natuurlijke en biologische grondstoffen. De melk komt van ‘De Lindenhorst’, een biologische boerderij in De Hoef. Verder wordt alleen echt fruit gebruikt en geen onnatuurlijke kleurstoffen. Het chocolade ijs wordt gemaakt van chocolade uit verschillende delen van de wereld. Het chocolade ijs assortiment bevat onder andere de  limited editions van Tony  Chocolonely (chocolade met gember en citroen), de Hoja Verde chocolade uit Ecuador, een fondente uit Peru, brownie chocolate ice, chocolade ijs op sorbetbasis (geschikt voor mensen met lactose intolerantie) en suikervrij chocolade ijs.

De ijssalons van Cadore zijn tot en met 31 december 2016 geopend.

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.