IJssalon maakt 20 soorten chocolade ijs

ijssalon-cadore

HILLEGOM – In de ijssalons van Cadore in Lisse, Aalsmeer en Hillegom zijn binnenkort maar liefst 20 soorten chocolade ijs in de vitrine te vinden. Nergens in Nederland is dit ooit nog gelukt om van 20 verschillende chocoladesoorten ijs te maken, stellen de ijsmakers. De chocolade komt uit alle delen van de wereld. De ijsbereiders van Cadore maken alles zelf en werken alleen met eerlijke chocolade en op biologische basis.

Natuurlijk en biologisch

Sinds 2013 is ijssalon Cadore begonnen met het maken van ijs met natuurlijke en biologische grondstoffen. De melk komt van ‘De Lindenhorst’, een biologische boerderij in De Hoef. Verder wordt alleen echt fruit gebruikt en geen onnatuurlijke kleurstoffen. Het chocolade ijs wordt gemaakt van chocolade uit verschillende delen van de wereld. Het chocolade ijs assortiment bevat onder andere de  limited editions van Tony  Chocolonely (chocolade met gember en citroen), de Hoja Verde chocolade uit Ecuador, een fondente uit Peru, brownie chocolate ice, chocolade ijs op sorbetbasis (geschikt voor mensen met lactose intolerantie) en suikervrij chocolade ijs.

De ijssalons van Cadore zijn tot en met 31 december 2016 geopend.

Lees ook
Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...

NeoCacao

NeoCacao

NeoCacao wordt op sociale media aangekondigd als hét boek over chocolade. De Franse versie verscheen al eerder en onlangs kwam de Engelstalige variant uit.

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland gaan samenwerken. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor een betere betaling voor cacao-boeren. Vanaf nu trekken ze hier samen nog actiever in op. Vanaf 28 april zijn de eerste Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen verkrijgbaar.