IJssalon maakt 20 soorten chocolade ijs

HILLEGOM – In de ijssalons van Cadore in Lisse, Aalsmeer en Hillegom zijn binnenkort maar liefst 20 soorten chocolade ijs in de vitrine te vinden. Nergens in Nederland is dit ooit nog gelukt om van 20 verschillende chocoladesoorten ijs te maken, stellen de ijsmakers. De chocolade komt uit alle delen van de wereld. De ijsbereiders van Cadore maken alles zelf en werken alleen met eerlijke chocolade en op biologische basis.

Natuurlijk en biologisch

Sinds 2013 is ijssalon Cadore begonnen met het maken van ijs met natuurlijke en biologische grondstoffen. De melk komt van ‘De Lindenhorst’, een biologische boerderij in De Hoef. Verder wordt alleen echt fruit gebruikt en geen onnatuurlijke kleurstoffen. Het chocolade ijs wordt gemaakt van chocolade uit verschillende delen van de wereld. Het chocolade ijs assortiment bevat onder andere de  limited editions van Tony  Chocolonely (chocolade met gember en citroen), de Hoja Verde chocolade uit Ecuador, een fondente uit Peru, brownie chocolate ice, chocolade ijs op sorbetbasis (geschikt voor mensen met lactose intolerantie) en suikervrij chocolade ijs.

De ijssalons van Cadore zijn tot en met 31 december 2016 geopend.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

Familiebedrijf na overstromingen verder als Smaakmakerij Botterweck

De overstroming in de zomer van 2021 in Valkenburg, trof ook het bedrijf van ijsmaker Ferry Philippi. Zijn ijssalon annex bakkerij en lunchroom kwam onder water te staan. Gedreven door zijn passie voor het ijs maken, pakte Philippi vorig voorjaar de draad weer op. Met de nieuwe naam Smaakmakerij Botterweck kreeg het familiebedrijf een tweede leven.

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.